Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 23

Rokiškio taryba spręs, ar atleisti vicemerą ir administracijos direktorių

Rokiškio rajono savivaldybės taryba antradienį spręs, ar atleisti „tvarkiečių“ deleguotą vicemerą Egidijų Vilimą ir buvusį „darbietį“ administracijos direktorių Valerijų Rancevą.
Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis
Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vicemero atleidimą teikia meras Antanas Vagonis, tuo metu administracijos direktorių iš posto verčia persigrupavusi valdančioji dauguma, o meras siekia jį išsaugoti.

„Situacija yra tokia, kad naujoji dauguma pareiškė nepasitikėjimą vicemeru ir aš norėdamas dirbti toliau darniai įvykdau tos naujosios daugumos norą. Dėl administracijos direktoriaus iš mano pusės buvo prašymas jo neatleisti, bet jam nepasitikėjimas vis dėlto yra pareikštas, tai rytoj paaiškės, kaip tarybos nariai balsuos“, – BNS sakė A.Vagonis.

Administracijos direktorius V.Rancevas savo ruožtu BNS teigė posto išsaugoti nesitikintis. Jis taip pat tvirtino šiuo metu jokiai partijai nepriklausantis, yra nepartinio judėjimo „Vieningi kartu“ narys.

Anksčiau valdančiąją daugumą Rokiškyje sudarė socialdemokratai, Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Kaip pasakojo meras, naująją daugumą suformavo daugiau kaip pusė tarybos narių: socialdemokratai, Laisvės sąjungos (liberalų), Liberalų sąjūdžio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politikai, konservatoriai.

A.Vagonis meru išrinktas būdamas Lietuvos socialdemokratų partijos nariu, bet praėjusį rudenį partiją paliko.

Gruodžio pabaigoje vykusiame Rokiškio savivaldybės tarybos posėdyje Socialdemokratų frakcija paskelbė pereinanti į opoziciją. Tokiu būdu opozicijoje susiformavus daugumai, nepritarta posėdžio darbotvarkei ir posėdis neįvyko. Meras teigė jau tame posėdyje išgirdęs reikalavimą teikti vicemero atstatydinimo klausimą, jeigu nori tęsti posėdį, tačiau tai padaryti tuomet atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius