Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26 /17:09

Rokiškyje sunegalavęs Milane lankęsis vilnietis išgabentas į Panevėžį

Trečiadienį prieš pietus prie „Pagundos“ viešbučio Rokiškyje atvyko greitoji, medikai su specialia apranga. Į Panevėžio ligoninę jie išvežė čia apsistojusį vilnietį.
Viešbutis „Pagunda“ (dešinėje)
Viešbutis „Pagunda“ (dešinėje)

„Pagundos“ savininkas Pranas Blažys sakė, kad svečias atvyko į Rokiškį pirmadienį ir su dar keliais žmonėmis atlieka auditą „Rokiškio sūryje“.

Su „Rokiškio sūriu“ savivaldybės atstovai sutarė, kad visi su įtariamu ligoniu bendravę asmenys išleisti namo. Iki tol, kol bus gautos išvados.

Izoliavo svečio kambarį

„Dabar laukiu nurodymų iš medikų. Klausiau, jis pats sakė, kad tai peršalimas“, – sakė P.Blažys.

Jis taip pat teigė, kad kavinėje „Pagunda“ svečias nesilankė, ir kambarys, kuriame jis gyveno, izoliuotas. „Reikia apsidrausti“, – sakė verslininkas.

„Jis bendravo su atvykusiais medikais, šie sakė, kad simptomai yra peršalimo, tačiau greitoji vykdė visus nurodymus“, – sakė P.Blažys.

VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Danguolė Kondratenkienė laikraščiui sakė, kad svečias iš Vilniaus prieš 19 dienų lankėsi Milane.

Vyras pats išsikvietė greitąją pagalbą. Diagnozė bus aiški rytoj, o ar tai ne gripas – šiandien.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Rokiškio skyriaus vedėjas Pavlius Gaigalas „Gimtajam Rokiškiui“ sakė, kad nei telefonu, nei skubiu pranešimu centro niekas iki šiol apie atvejį neinformavo.

„O tai turėjo būti padaryta per dvi valandas. Niekas iš „Pagundos“ neskambino. Pirma sužinote jūs, o ne tie, kuriems būtina žinoti. Dabar jau žinom ir kalbėsim su tais, kurie atsakingi už infekcijų kontrolę. Mes nieko negalime imtis neturėdami oficialios informacijos, nežinodami kokie požymiai.(...) Jei įtariamas infekcinis susirgimas, o šiuo atveju koronavirusas, apie susirgimą mus nedelsiant telefonu, o daugiausiai per 2 val. turėjo informuoti gydymo įstaiga, kuri pasirūpino ligoniu“, – informavo Pavlius Gaigalas.

P.Gaigalas vėliau „Gimtajam Rokiškiui“ teigė, kad diagnozė nepasitvirtino, tačiau panašu, kad jis tai paskelbė dar neturėdamas laboratorinių atsakymų.

„Panevėžyje nepasitvirtino pirminė diagnozė, kad tai gali būti koronavirusas. Paimti tyrimai ir nusiųsti į nacionalinę laboratoriją. Atsakymai dėl viruso bus gauti per 24 valandas. Kol kas manoma, kad tai – viršutinių kvėpavimo takų virusinis susirgimas. Bet mes vis tiek surašėm visus kontaktavusių asmenų, su kuriais pacientas turėjo ryšį per šias tris dienas, duomenis“, – 16 val. laikraštį informavo P.Gaigalas.

Pasireiškus simptomams siūlo skambinti 112

„Jeigu žmonės grįžta iš teritorijų, kur yra koronavirusas ir sukarščiuoja, jei atsiranda gerklės skausmas, kosulys, jie turėtų skambinti 112 ir kviesti greitąją pagalbą. Turėtų neįvesti kitų į papildomą kontaktą, kol neišaiškėja diagnozė“, – sakė Rokiškio rajono ligoninės direktorės pavaduotoja Marija Čeponytė.

Rokiškėnus karantinuotų gimnazijos bendrabutyje

Jos teigimu, žmogus, kuris šiandien greitąja išvežtas į Panevėžį būtent taip ir pasielgė.

Tuo tarpu trečiadienį ryte Rokiškio savivaldybės administracijos direktorius sukvietė į pasitarimą daugelio savivaldybės skyrių vedėjus.

Už ekstremalias situacijas rajone atsakingas vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Raimundas Tūska sakė, kad jei bus reikalas, rokiškėnai bus karantinuojami J. Tumo – Vaižganto gimnazijos bendrabutyje.

Anot R. Tūskos, šiuo metu ten gyvena 25 vaikai, bet ekstremaliu atveju mokslai nevyktų.

„Bendrabutyje, anot specialisto yra 50 lovų, du dušai, veikianti virtuvė ir tualetai. Ten būtų tie, kurie negali būti namuose, kuriems saviizoliacijai reikalinga priežiūra. 12 lovų ketina skirti ir Rokiškio ligoninė, koronavirusu įtariami pacientai būtų atskirti nuo kitų“, – tikino R. Tūska.

Ekstremalių situacijų komisija spręs, ką daryti, kaip elgtis, jei pasitvirtins šios dienos atvejis su „Pagunda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius