-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 23 /10:54

Rolandą Paksą pribloškė, kad Rimas Ručys įtariamas ėmęs kyšį iš Rolando Skaisgirio

Gruodžio 23 d. generalinis prokuroras Darius Valys Seimui pateikė kreipimąsi, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Rimą Ručį, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę. Panaikinti R.Ručio imunitetą prašoma tyrimo metu gavus duomenų apie R.Ručio galimai padarytas nusikalstamas veikas.Tuo tarpu partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas dėl įtarimų partijos kolegai yra nustebęs.
Rimas Antanas Ručys
Rimas Antanas Ručys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Paksui – perkūnas iš giedro dangaus

„Neskubinkit įvykių, tik prieš tris minutes išgirdau tokią žinią, tai kaip perkūnas iš giedro dangaus. Pažiūrėsime, kas yra pasakyta, ir žiūrėsime, ką toliau daryti. Prieš katalikų šventes reikėtų daugiau sutarimo ir ramybės, o ne atvirkščiai“, – BNS antradienį sakė R.Paksas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Reginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rolandas Paksas

Paklaustas, ar įtariamųjų narystė partijoje paprastai yra stabdoma, politikas atsakė: „Visaip būna, susirenka prezidiumas, susirenka valdyba. Jeigu tai pasirodo rimta, dažniausiai stabdome narystę, kol vyks teismas, būna, kad iškart išmetam, būna, kad nereaguojame.“

R.Ručys yra vienas įtakingiausių partijos „Tvarka ir teisingumas“ veikėjų bei vienas artimiausių partijos lyderio R.Pakso žmonių. Jis vadinamas partijos iždininku. Manoma, kad per R.Ručį buvo derinami partijos finansavimo klausimai. Kadangi R.Ručys įtariamas sukurstęs ir organizavęs apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą, gali būti, kad pareigūnai turi duomenų ie „juodąją“ partijos „Tvarka ir teisingumas“ buhalteriją, nes tiriamu laikotarpiu R.Ručys ėjo partijos atsakingojo sekretoriaus pareigas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Antanas Ručys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Antanas Ručys

R.Ručys įtariamas paėmęs kyšį iš R.Skaisgirio

Surinkti duomenys leidžia manyti, kad R.Ručys, susitaręs ir veikdamas organizuotoje grupėje, priėmė iš televizijos prodiuserio Rolando Skaisgirio didesnės nei 250 MGL vertės (daugiau nei 32 tūks. litų) kyšį pažadėjęs paveikti valstybės instituciją ir jos valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų R.Skaisgirio atstovaujamų įmonių interesais (BK 226 str. 4 d.), taip pat, veikdamas bendrininkų grupėje, sukurstė ir organizavo apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą ( BK 222 str. 1 d).

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Skaisgirys
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Skaisgirys

R.Skaisgirys drauge su kitais partijos „Tvarka ir teisingumas“ veikėjais Ervinu Raistenskiu ir Algimantu Juocevičiumi yra įtariami prekyba poveikiu. Šioje byloje įtarimai yra pareiškti ir informacinių technologijų įmonės „NT service“ vadovui Peisachui Kačerginskiui, kurio bendrovė dažnai laimėdavo Vidaus reikalų ministerijos konkursus.

R.Skaisgirys yra pareiškęs, kad pusantrų metų dirbo partijos „Tvarka ir teisingumas“ viešųjų ryšių konsultantu, tačiau už tai esą negaudavo atlygio. Partijos lyderis R.Paksas iškėlė R.Skaisgirio kandidatūrą į Vilniaus mero rinkimus, tačiau šis, kilus korupcijos skandalui, atsisakė dalyvauti rinkimuose.

R.Ručys Seime pakeitė V.Mazuronį

Lietuvos Respublikos Konstitucija ir Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

R.Ručys Seimo nariu tapo po to, kai nuo birželio 26 dienos Seimo nario mandato atsisakė Valentinas Mazuronis, išrinktas į Europos Parlamentą.

Aliaus Koroliovo nuotr./Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu
Aliaus Koroliovo nuotr./Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu

R.Ručys yra pirmasis Seimo nario mandato negavęs kandidatas partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų sąraše, pagal kurį išrinktas V. Mazuronis.

Prisiekęs Seimo narys prisijungė prie frakcijos „Tvarka ir teisingumas“. R.Ručys jau yra buvęs Seimo nariu 2008–2012 metais.

R.Ručio žmona Aušra Ručienė yra įtakinga Kauno politikė ir advokatė. Ji per spalio pabaigoje dėl šios bylos  „Tvarkos ir teisingumo“ būstinėse vykusias kratas prisitatė kaip partijos advokatė. A.Ručienę partija kelia savo kandidate į Kauno mero postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius