Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

Rolandas Paksas apie kandidatus į ministrus: „Partinis, nepartinis ir dar kažkoks“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas sako kandidatais į vidaus reikalų ministrus premjerui Algirdui Butkevičiui pristatęs ir partijos nario, ir nepartinio žmogaus kandidatūras. Premjeras tikino, kad ne visus pristatytus kandidatus pažįsta.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vienas partinis, kitas nepartinis, trečias dar kažkoks“, – 15min sakė R.Paksas. Jis patikino, kad „tvarkiečiai“ tikrai neteikia kitos partijos narių kandidatūrų. „Tvarkiečių“ pirmininkas neatsakė, ar tarp kandidatų yra dabartinių vidaus reikalų viceministrų.

Anot jo, kandidatų pavardės bus paviešintos iškart po to, kai prezidentė pasirašys dekretą dėl vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atstatydinimo.

Tiesa, R.Paksas tikino esantis „ne visai įsitikinęs“, kad tai apskritai atsitiks.

Pasak jo, tokių įtarimų sukelia faktas, kad pats ministras atsistatydinimo pareiškimo taip ir neparašė, nors buvo pažadėjęs tai padaryti vos premjeras užsimins, kad jam vietos ministrų kabinete nėra.

Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad „tvarkiečiai“ pasiūlė Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus ir dabartinio vidaus reikalų viceministro Juliaus Morkūno kandidatūras. Abu jie yra „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai.

Taip pat minėta, kad „tvarkiečiai“ galėjo pasiūlyti socialdemokrato vidaus reikalų viceministro Elvino Jankevičiaus kandidatūrą.

Premjeras pažįsta ne visus

Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius sako pažįstantis ne visus „tvarkiečių“ vadovo R.Pakso pasiūlytus kandidatus vadovauti Vidaus reikalų ministerijai, tačiau konkrečiau pavardžių neatskleidžia

„Nė vieno neišsirinkau, kaip sakiau, kai bus vidaus reikalų ministras atleistas, tikiuosi, kad rytoj turėsiu pokalbį su prezidente. Ir tik atleidus vidaus reikalų ministrą, gavus pažymas iš teisėsaugos institucijų, ir, aišku, turėsiu susitikti su kai kuriais siūlomais kandidatais, nes ne visus pažįstu iš pasiūlytų“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Jis patvirtino į Specialiųjų tyrimų tarnybą kreipęsis dėl visų trijų R.Pakso pirmadienį pateiktų kandidatų, taupydamas laiką.

R.Paksas iš pradžių į VRM vadovus pasiūlė parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą, tačiau pirmadienį premjeras paskelbė jo neteiksiantis. Tuomet R.Paksas jam pateikė dar tris kandidatus, jų pavardės neatskleidžiamos.

Nepritarti P.Gylio kandidatūrai sekmadienį nusprendė Socialdemokratų partijos valdyba, nors pats premjeras praėjusią savaitę viešai P.Gylio tinkamumu nesuabejojo sakydamas, kad politikas turi didelę patirtį. Premjero teigimu, socialdemokratų valdyba sprendimą atmesti P.Gylio kandidatūrą priėmė po visuomenininkų ir „kitų institucijų“ pateiktos informacijos, tačiau kokia ji, nesukonkretino.

Premjeras taip pat minėjo, kad naujai pasiūlytų kandidatų į ministrus pavardžių neatskleis, kol pareigas oficialiai eis „tvarkiečių“ deleguotas ministras S.Skvernelis, nusprendęs dalyvauti Seimo rinkimuose su Valstiečių ir žaliųjų partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius