Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 09

Rolandas Paksas: „Jei traukiasi K.Trečiokas, tai tada ir E.Gustas, ir premjeras“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas sako nematantis, kodėl dėl Vyriausybės nutarimo projekto derinimo su Druskininkų meru Ričardu Malinausku turėtų trauktis „tvarkietis“ aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, jei kiti išklotinių dalyviai – premjeras, ūkio ministras, Vyriausybės kancleris ir pats R.Malinauskas liks postuose.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Strasbūre šiuo metu esantis R.Paksas tikina, kad trečiadienį politinę situaciją telefonu aptarė su K.Trečioku. 15min klausiamas, ar ministrui siūlys atsistatydinti, ar saugos jį poste, R.Paksas sakė, kad kol kas svarbiausia neskubėti.

„Sunkus klausimas iš tikrųjų. Man keista, kad premjeras nesiteikė informuoti manęs ar mūsų, kaip koalicijos partnerių, apie išvadas ir galimą savo pasiūlymą. Aš asmeniškai galvoju, kad tai yra išpūstas muilo burbulas. Vieni klausimai – kiti atsakymai. Tyrimai nutraukti, Antikorupcijos komisija nepatvirtino šitų dalykų Seime. Man atrodo, kad reikėtų dirbti darbus, kurių yra labai daug. Ministras įsivažiavo ir pradėjo dirbti, o dabar nei iš šio, nei iš to, lygioje vietoje tris mėnesius visa valstybė nieko nedaro, tik analizuoja pašnekesius“, – 15min komentavo R.Paksas. 

Iš atstumo žiūrint į tą skandalą ir į tuos purslus, tai tada visi turėtų pasitraukti, kurie bent kažkiek prisidėjo prie to nutarimo dėl kurortinių zonų rengimo.

Jis pripažino, kad išklotinėse fiksuota negraži K.Trečioko leksika, o gal ir pokalbio turinys ne visai tinkamas, bet tai esą nėra priežastis ministrą versti iš posto. 

„Tegu būna kažkas ne taip atsakyta, ne visai lietuviškai, ar klaida padaryta. Bet ar tai reiškia, kad čia jau dangus griūva?“ – klausė jis. 

R.Paksas pripažino trečiadienį pats paprašęs, kad ministras nedarytų skubotų sprendimų ir dar nerašytų atsistatydinimo pareiškimo bent iki pirmadienio pokalbio su juo. 

„Paprašiau, kad nedarytų skubotų sprendimų. Jaučiasi tas žmogus įtampoj, švelniai pasakius. Matyti, kad jis įtampoje po tokio prausimo, po tokios liūties keletą mėnesių trunkančios“, – tikino R.Paksas.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas tikino, kad net, jei premjeras nuspręs, kad su K.Trečioku toliau dirbti negali, tai nebus priežastis „tvarkiečiams“ mojuoti grasinimais išstoti iš koalicijos. 

„Jau įpratau nekelti kažkokių sąlygų. Viską reikia žiūrėti konkrečiai ir atsakingai vertinti“, – sakė jis. 

Tačiau kartu R.Paksas sakė nesuprantantis, kodėl dėl istorijos su R.Malinausku iš posto turi būti verčiamas tik K.Trečiokas, nors išklotinėse matyti, kad dokumentas buvo derintas ne tik su juo. 

„Iš atstumo žiūrint į tą skandalą ir į tuos purslus, tai tada visi turėtų pasitraukti, kurie bent kažkiek prisidėjo prie to nutarimo dėl kurortinių zonų rengimo. Visi, kurie ten skambino, dalyvavo, kalbėjo, šnekėjo kažką. E.Gustas, kancleris (Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, – red. past.), premjeras, K.Trečiokas, R.Malinauskas. Visi in corpore išsirikiuotų nuo Vyriausybės iki Seimo. Užtektų vietos visiems. Ir visi pasitraukia, nes kažkam taip norisi. Bet tai absurdas. Užsižaidėme smėlio dėžėje šitais žaisliukais kaip vaikai, kurie sako „čia mano lopetėlė, o čia mano lopetėlė“, – sakė R.Paksas.

Su ministru K.Trečioku jis ketina kalbėtis pirmadienį. 

Trečiadienį premjeras A.Butkevičius pareiškė, kad teisininkai K.Trečioko veiksmuose rado etikos ir moralės, bet ne teisės pažeidimų. Kol kas premjeras giria ministro darbus ir jam trauktis nesiūlo. 

Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį dar kartą pakartojo laukianti principingų sprendimų dėl ministro, kuris galbūt dalyvavo neskaidriuose procesuose, kai telefonu su R.Malinausku aptarinėjo jam teisme reikalingą Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų naikinimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius