-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 29

„Tvarkiečiai“ į ministrus siūlys Seimo narį, greičiausiai – Povilą Gylį

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas antradienį ryte susirinko aptarti galimų pretendentų į pas valstiečius patraukusio Sauliaus Skvernelio atlaisvinamą vidaus reikalų ministro postą. Vėliau „tvarkiečių“ pirmininkas Rolandas Paksas galimas pavardes sako išvardinęs premjerui, o iki savaitės pabaigos ketina kandidatą pristatyti viešai.
Rolandas Paksas ir Povilas Gylys
Rolandas Paksas ir Povilas Gylys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min žiniomis, dar praėjusią savaitę galimu kandidatu į vidaus reikalų ministro kėdę „tvarkiečiai“ vadino advokatą, Vilniaus savivaldybės tarybos narį Rimą Andrikį. 

Jo pavardė skambėjo ir antradienio „tvarkiečių“ prezidiumo posėdyje. Tačiau pats R.Andrikis sako ministru būti visai nenorintis, nes dabar dirba mėgstamą darbą.

„Aš daug girdžiu apie save kalbų, bet aš nieko bendra su tokiais pasiūlymais ir tokiais postais neturiu. Noro niekuo tapti neturiu. Aš turiu darbą. Trumpas laikotarpis čia niekuo dėtas. Jei man pasiūlytų geresnį darbą negu advokato – tai tada taip, bet valdiškas darbas turi daug trūkumų“, – sakė R.Andrikis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Andrikis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Andrikis

Kitas „tvarkiečių“ aptariamas kandidatas – partijos frakcijai priklausantis parlamentaras Povilas Gylys. 

Jis nenuslėpė girdėjęs, kad gali būti siūlomas vidaus reikalų ministru. 

„Čia man naujiena. O ką?“ – koketuoti mėgino P.Gylys, tačiau paskui pripažino žinantis, kad jo pavardė minima.

„Tikrai nenorėčiau plėtoti tos temos, nes viskam dar anksti. Manau, kad bus istorija tęsiama viešųjų ryšių labui. Aš iš tų žmonių, kurie vertina ir svarsto visokius variantus. O kiek tai realizuosis, čia jau kitas klausimas. Niekuo nesu užtikrintas. Čia labiau teorinė galimybė“, – kalbėjo P.Gylys pabrėždamas, kad pats, kaip ir dabartinis ministras Saulius Skvernelis, partijai „Tvarka ir teisingumas“ nepriklauso. 

Bijo, kad netiks prezidentei

15min kalbinti „tvarkiečiai“ tikino nenorintys kandidatų pavardžių pasakyti garsiai, kad dar nė nepateiktų kandidatų atmesti nesuskubtų premjeras su prezidente. 

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas tikino, kad antradienį partijos prezidiumas aptarė kelis kandidatus. 

Jei teiki vieną, tai reiškia, prisiimi atsakomybę už tą vieną, – sakė R.Paksas.

„Kandidatai yra galvoje. Apie kandidatus pirmas išgirs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Mes šįryt su juo aptarėme, aš specialiai surinkau prezidiumą  prieš tai iš ryto, nes nujaučiau, kad šį klausimą reiks aptarti. Turiu galvoje keletą pavardžių, o vieną artimiausiomis dienomis pateiksiu oficialiai“, – 15min sakė R.Paksas. 

Pasak jo, premjerui bus pateikta tik viena pavardė, nes, „tvarkiečių“ lyderio nuomone, praktika, kai teikiami keli žmonės, nėra gera. 

„Aš atsakingai žiūriu į tą dalyką. Jei teiki vieną, tai reiškia, prisiimi atsakomybę už tą vieną“, – sakė jis. 

S.Skvernelis pats neatsistatydina

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas sakė, kad S.Skvernelis būtų pasielgęs garbingiau, jei būtų pasitraukęs pats. 

Be to, R.Paksas nemato priežasčių, kodėl ministras poste turėtų būti saugomas dar visą balandį, kaip užsiminė premjeras A.Butkevičius. 

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seimo rinkimuose nutaręs dalyvauti S.Skvernelis neskuba atsisakyti „tvarkiečių“ jam deleguoto vidaus reikalų ministro posto.

Antradienį jis pranešė posto nesilaikantis, tačiau atsistatydinimo pareiškimo nerašo ir sako laukiantis premjero Algirdo Butkevičiaus teikimo prezidentei jį atšaukti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius