-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 28 /16:29

Romas Adomavičius: aš neėmiau kyšio!

Kyšininkavimu įtariamas Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius sako, kad pareigūnus sudomino „Vilniaus vandenų“ organizuojamas viešasis pirkimas, susijęs su vandens ir nuotekų tiekimu nuo Vilniaus nutolusiose gyvenvietėse. Planuota jo vertė buvo 12 mln. litų. Lėšų pirkimui buvo planuojama iš Ūkio ministerijos gauti kitą savaitę. Konkursą laimėjo įmonė „Utenos melioracija“, pasiūliusi mažiausią kainą.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai kokios jai reikėjo pagalbos ir kam, jei ji jau laimėjo tą konkursą?“ – gindamasis klausė R.Adomavičius.

Vicemeras sako, kad jokios įtakos šiam pirkimui turėti negalėjęs, nes tai esą ne jo, o Aplinkos projektų valdymo agentūros prie Aplinkos ministerijos (APVA) ir Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) kompetencija. „Aš žinau tik tiek, kiek informuoja įmonės vadovas“, – sakė jis. 

Vicemeras tikina jokio kyšio neėmęs.

„Aš neėmiau kyšio. (...) Negaliu komentuoti, ar buvo bandoma (duoti kyšį – red. past.), ar ne, aš sakau, kad kyšio aš neėmiau“, – sakė R.Adomavičius penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Tiesa, jis pripažįsta, kad ketvirtadienį jį apklausę ir kratą partijos būstinėje padarę pareigūnai pinigų paėmė. „Taip, viską paėmė. Aš paprašiau, kad kaip galima greičiau grąžintų. Jie sakė, kad patikrins ir, jei viskas gerai, atiduos“, – aiškino R.Adomavičius.

Jo teigimu, pareigūnai paėmė rinkimams skirtas, deklaruotas jo asmenines lėšas, laikytas rankinėje. Be to, pareigūnai paėmė kompiuterį, kelias atmintines, telefonus. „Partijos jokių dokumentų nepaėmė, o kratą ten darė, nes aš buvau tenai (būstinėje – red.past)“, – sakė vicemeras.

R.Adomavičius sako bendradarbiausiantis su pareigūnais, nesislapstysiantis už teisinės jo, kaip kandidato į Seimą, neliečiamybės.

Kaip ir dauguma kyšininkavimu įtariamų politikų, R.Adomavičius daro prielaidą, kad įtarimai jam susiję su artėjančiais Seimo rinkimais. Juose dalyvauti vicemeras neatsisako.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, kad STT Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad Vilniaus miesto vicemeras R. Adomavičius priėmė didesnės nei 250 MGL (apie 32,5 tūkst. litų) vertės kyšį.

Turimais STT duomenimis, kyšis buvo priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse.

R.Adomavičius dalyvauja artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Prokurorai artimiausiu metu ketina kreiptis į VRK dėl teisinės neliečiamybės R.Adomavičiui panaikinimo.

R.Adomavičius sustabdė narystę socialdemokratų partijoje ir nusišalino nuo postų Vilniaus savivaldybėje.

Atnaujinta 16.29 val. Vyriausioji rinkimų komisija pranešė gavusi prokurorų prašymą panaikinti R.Adomavičiaus teisinę neliečiamybę.

Taip penktadienį per VRK posėdį pranešė jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Klausimą dėl R.Adomavičiaus imuniteto planuojama svarstyti kitame posėdyje antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius