Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18

Romui Adomavičiui teismas neleido grįžti į darbą Vilniaus savivaldybėje

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius negrįžta į darbą Vilniaus savivaldybėje. Kyšio ėmimu kaltinamam politikui Vilniaus apygardos teismas neleido vėl dalyvauti sostinės tarybos posėdžiuose ir eiti vicemero pareigas.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prokurorams bylą perdavus teismui, pastarasis sprendė, ar pratęsti kardomąją priemonę sostinės mero pavaduotojui, socialdemokratui R.Adomavičiui. Nors pats politikas buvo įsitikinęs, kad priežasčių kardomąją priemonę pratęsti nėra, teismui pasirodė kitaip – R.Adomavičiui dar tris mėnesius nebuvo leista dirbti savivaldybėje.

Vilniaus apygardos teismas savo 2013 m. birželio 18 d. nutartimi kaltinamojo R.Adomavičiaus laikino nušalinimo nuo užimamų pareigų Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojo, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario, UAB „Vilniaus vandenys“, „Vilniaus autobusai“ ir keleto kitų bendrovių stebėtojų tarybų nario terminą pratęsė trims mėnesiams, skaičiuojant nuo 2013 m. birželio 19 d. Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Apygardos teismo nuomone, yra pakankamas pagrindas manyti, kad užimamų pareigų ėjimas kaltinamajam R.Adomavičiui sudarytų pakankamas sąlygas piktnaudžiauti tarnybine padėti bandant paveikti kitus asmenis ir taip trukdyti greitai ir nešališkai ištirti bylą teisme, bei daryti naujas nusikalstamas veikas. Pagrindai, dėl kurių R.Adomavičius buvo nušalintas nuo užimamų pareigų, nėra išnykę.

Pats R.Adomavičius savo prašymą grąžinti į darbą savivaldybėje grindė tuo, kad byla ištirta ir perduota teismui. O jis esą norėtų dirbti savo darbą, nes „savaime ateina tik blogi dalykai, geruosius darbus kažkas turi nuveikti“.

„Baigus tyrimą, apribojimai paprastai yra pašalinami. Kai tyrimas baigiamas, byla perduota teismui, visi įrodymai surinkti, niekas niekam jokios įtakos negali daryti. Kalbu populiariai, bet tokia nuostata yra įstatyme“, – kalbėjo R.Adomavičius.

Dar nežinodamas teismo sprendimo politikas teigė, kad jei sprendimas bus neigiamas, su advokatu svarstys galimybę jį skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Nuo rudens vicemeru nedirbantis R.Adomavičius teigė sekęs situaciją mieste, todėl matąs, kokių skubių sprendimų reikia miestui. R.Adomavičius kuravo miesto ūkio, transporto sritis.

Skandalas dėl R.Adomavičius kilo pernai rugsėjį prieš pat Seimo rinkimus, kuriuose jis taip pat dalyvavo tiek Socialdemokratų partijos sąraše, tiek vienmandatėje Lazdynų apygardoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) R.Adomavičiui yra pateikusi įtarimus dėl 40 tūkst. Lt kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

R.Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, kad rasti grynieji – jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius