-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 03

Rotary klubo nariai Palangoje susitiko kilniam tikslui

Šią savaitę jau penkioliktą kartą iš eilės vyksta kasmetinės Lietuvos Rotary klubų sporto žaidynės – Rotariada. Šiais metais šalies Rotary klubų atstovai susibūrė Palangoje, kur ir buvo pradėta ši tradicija, rašoma Rotaty pranešime žiniasklaidai.
Rotary narių susitikimas Palangoje
Rotary narių susitikimas Palangoje / R.Mockaus nuotr.
Temos: 2 Prevencija Rotary

Rotariados tikslas yra ne tik pasportuoti ar išsiaiškinti sportiškiausią Rotary klubą, bet ir surinkti lėšas kilniems organizacijos tikslams. Jau kuris laikas visų šalies rotariečių prioritetas – savižudybių prevencijos programos.

Tačiau ši Rotariada turi ir kitą liniją. Sportuojantys rotariečiai rems sportininkus su negalia, skelbiama pranešime.

Šį rudenį vykstančios Rio Parolimpinės žaidynės nepelnytai sulaukia per mažai mūsų visuomenės dėmesio, sako rotariečiai. Tad nuspręsta organizuoti specialią loteriją, kurios metu surinktos lėšos bus skirtos dokumentinio filmo apie Lietuvos parolimpinę komandą kūrimui.

„Manome, kad šie žmonės, kurie nepaisant savo negalios, siekia aukščiausių tikslų, ir yra tikrieji didvyriai ir pavyzdžiai mums visiems“, – sako Rotariados organizacinio komiteto pirmininkas Arūnas Grigalauskas iš Palangos Rotary klubo.

„Savo renginiu mes norime parodyti vieni kitiems ir visuomenei, kad gyvenimas yra gražus ir prasmingas. Manome, kad toks požiūris yra pati geriausia savižudybių prevencija“, – pridūrė jis.

Rotariečiai varžosi 13-oje sporto rungčių: lauko teniso, stalo teniso, boulingo, petankės, gatvės krepšinio, baudų mėtymo į krepšį, paplūdimio tinklinio, golfo, smiginio, sportinio pokerio, sportinės žūklės, šachmatų, pulo.

Taip pat visą savaitę Palangoje kuria vieni garsiausių Lietuvos menininkų. Rotariados plenere „Gyvenimas yra gražus“ sukurti darbai bus parduoti labdaros aukcione penktadienį. Šeštadienį Jūratės ir Kastyčio skvere vyks rotariečių darbų rankdarbių mugė, šventinis paradas, įvairios sportinės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius