-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 27

„Rotary“ klubų nariai sostinės gyventojus kvietė būti nepakančius korupcijai

Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio“ ir Vilniaus „Gedimino Rotary“ klubų nariai išėjo į sostinės gatves dalindami gyventojams nepakantumą korupcijai skatinančius lipdukus „Aš neduodu kyšių“.
Akciją „Aš neduodu kyšio“ inicijavo „Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubas“, platinant lipdukus prisidėjo „Vilniaus Gedimino Rotary klubas“.
Akciją „Aš neduodu kyšio“ inicijavo „Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubas“, platinant lipdukus prisidėjo „Vilniaus Gedimino Rotary klubas“. / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Antikorupcinės akcijos metu penktadienį buvo išdalinta 3 500 lipdukų, o per tris akcijos gyvavimo metus – išplatinta apie 50 tūkst. lipdukų.

Pasak akcijos organizatorių, žmonės gatvėse labai palaikančiai reagavo į šią iniciatyvą. „Dauguma praeivių lipdukus priėmė supratingai ir su pritariančia šypsena. Dalis lipdukus iš karto klijavosi ant automobilių“, –  sakė „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubo prezidentas Vidmantas Šiugždinis.

Šią akciją Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubas organizuoja, siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į šalyje gają kyšininkavimo problemą ir skatinti nepakantumą šiems neteisėtiems veiksmams. „Tokiomis iniciatyvomis norime išprovokuoti diskusiją ir suvokimą, kad kyšininkavimo problema priklauso ne tik nuo tų, kurie ima kyšius, bet ir nuo tų, kurie juos duoda“, – sakė V. Šiugždinis.

Šiemet „Ernst & Young“ atlikto tyrimo duomenys rodo aktualėjančią korupcijos problemą versle. Beveik pusė (47 proc.) Baltijos šalių verslininkų teigė vis dažniau susiduriantys su sukčiavimu ir korupcija. Taip pat tyrimas atskleidė didėjantį pakantumą korupcijai ‒ lyginant su praėjusiais metais, sutinkančių duoti kyšį vadovų dalis išaugo nuo 4 iki 19 procentų. Daugiausiai Baltijos šalių verslininkų kyšiui rinktųsi grynuosius pinigus, kiti būdai – asmeninės dovanos ir pramogos.

Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubo organizuojama akcija kovai prieš korupciją yra tęstinė – lipdukai iki šiol buvo dalinami ne tik gatvėse, bet  ir šalies degalinėse, maisto parduotuvėse – iš viso 400 platinimo vietų.

Taip pat „Rotary“ klubas bendradarbiauja su Kelių policija – įgyvendinant antikorupcinę iniciatyvą Kelių policijos automobiliai pasipuošė lipdukais „Aš neimu kyšių“, o 2012 m. pabaigoje pareigūnai, pagavę daugiausiai kyšininkų, buvo apdovanoti vertingais prizais bei gavo vardines premijas. Minint Antikorupcijos dieną 2012 m. lapkritį ši akcija gavo Vyriausybės apdovanojimą kaip pilietinė iniciatyva, kovojanti su kyšininkavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius