-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Rotuše buvę Vilniaus merai galės naudotis savo nuožiūra

Vilniaus taryba nusprendė, kad buvusiems merams reikia privilegijų. Ir ne bet kokių. Iki trijų kartų per metus jie galės nemokamai pasinaudoti Rotušės menėmis. Teigiama, kad čia jie galės organizuoti susitikimus su visuomene, tačiau neatmetama, jog Rotušėje gali įvykti ir kokia nors merų asmeninė šventė.
Rotušės aikštės fontaną žmonės kone kasdien užteršia monetomis.
Užsimanę buvę Vilniaus merai Rotušėje galės surengti savo gimtadienį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvę Vilniaus merai nuo šiol baigę kadenciją ne tik gaus mero vėliavą, kurią galės naudoti namuose, jų aplinkoje ar darbo vietoje, per renginius nemokamai statys automobilius savivaldybės garaže, sostinės herbą naudos savo vizitinėse kortelėse ar privačiuose blankuose.

Jiems suteikta privilegija ir iki trijų kartų per metus pasinaudoti Vilniaus rotušės reprezentaciniu mero kabinetu ar kita sale. Vienintelis reikalavimas – renginio laiką suderinti su Rotušės valdytojais buvusiems merams teks prieš mėnesį.

Tiesa, sprendime pažymima, kad Rotušėje galės vykti tik susitikimai su sostinės bendruomene ar miesto svečiais, tačiau Vilniaus tarybos opozicijos atstovai suabejojo, ar šio reikalavimo tikrai bus laikomasi.

„Toks įspūdis, kad dar būdami valdžioje valdantieji ruošia sau mauzoliejų. Įsivaizduokime, gal toks susikompromitavęs meras kaip Vilius Navickas nuspręs Rotušėje švęsti savo jubiliejų“, – ironizavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas Vidas Urbonavičius.

Dabartinis Vilniaus meras Artūras Zuokas svarstant šį klausimą nusišalino ir pirmininkavimą posėdžiui perleido savo pavaduotojui Jonui Pinskui. Meras balsavimo metu net nebuvo salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius