-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 15

Rotušės aikštėje – šventiški sekmadienio vakarai

Siekiant atgaivinti senąsias renginių tradicijas sostinėje, gegužės–rugsėjo sekmadieniais nuo 18 val. vilniečiai ir miesto svečiai Rotušės aikštėje galės nemokamai klausytis pučiamųjų instrumentų orkestrų ir bigbendų koncertų.
Vilniaus rotušė
Vilniaus rotušė / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

„Atgaiviname seną, gražią tradiciją – šventadieniais dovanoti vilniečiams koncertus. Taip siekiame sukurti sekmadieninę nuotaiką, kad žmonės turėtų dėl ko ir kur susirinkti, susitikti, pabendrauti, jaustis pakiliai ir šventiškai“, – sako sostinės meras Vilius Navickas.

Šį sekmadienį gegužės 16 d. koncertuos Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas pulk. Algirdo Radzevičiaus.

Kaip teigiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime, šiame projekte sutiko dalyvauti Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, VRM reprezentacinis orkestras, Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas, Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos orkestras, Rūdiškių Brass Band, Kauno bigbendas, Lietuvos kariuomenės orkestras, Vilniaus vaikų ir jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras ir kt. Koncertų programose skambės klasikinė, lengvoji, tradicinio–klasikinio džiazo muzika, orkestrų atliekami maršai su „defile“ ir kordebaleto pasirodymais, todėl šis repertuaras tiks ir patiks įvairaus amžiaus klausytojams.

Jau XVI–XVII a. Rotušės aikštė buvo viešų renginių vieta – čia vyko keliaujančių cirkų trupių pasirodymai, teatralizuoti vaidinimai. Magistrato žinioje buvo miesto muzikantų orkestras, per įvairias iškilmes ir kitomis progomis grodavęs Rotušės bokšto balkone. XIX–XX a. prasidėjo pučiamųjų orkestrų (Brass Band) judėjimas – Sereikiškių parke ir Rotušės aikštėje koncertuodavo Lietuvoje ir Vilniuje susikūrę pučiamųjų instrumentų orkestrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius