Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

„RTR Planeta“ transliacijos draudžiamos, o „Ren TV Baltic“ – draudimas atšaukiamas

Nuo pirmadienio įsigalioja draudimas visos rusiško kanalo „RTR Planeta“ programos retransliacijoms, baigiasi draudimas retransliuoti dalį „Ren TV Baltic“ laidų.
Televizija
Televizija / 123rf.com nuotr.

Kaip BNS informavo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, šalyje veikiantys retransliuotojai laikosi komisijos sprendimo, dalis jų „RTR Planeta“ programą išjungė tik apie 8 valandos.

„Nuo 8 val. ryto „Skynet“ transliacijas išjungė, iki 8 val. ryto dar rodė. Kiek mes peržiūrėjome, visi laikosi“, – BNS pirmadienį sakė E.Vaitekūnas.

Vis dėlto minėto kanalo retransliacijas bendrovės „Skynet“ klientai Vilniuje galėjo stebėti dar ir po 9 valandos, vėliau jos buvo nutrauktos

E.Vaitekūnas taip pat patvirtino, kad pirmadienį baigiasi sausį dėl įstatymų pažeidimų įvestas draudimas retransliuoti kito rusiško kanalo „Ren TV Baltic“ ne Europos Sąjungoje parengtas laidas.

LRTK retransliuoti visą rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą trims mėnesiams uždraudė praėjusį trečiadienį. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

Sprendimus laikinai stabdyti dalies programų transliacijas komisija taip pat buvo priėmusi ir dėl kitų rusiškų kanalų: pernai trijų mėnesių draudimas pritaikytas „NTV Mir Lithuania“, užpernai – Pirmojo Baltijos kanalo transliacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius