Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Rudenį darželius lankys 5 tūkst. daugiau vaikų

Palengvinus darželių steigimo ir veiklos sąlygas bei įvedus ikimokyklinuko krepšelį, Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus teigimu, Lietuvoje atsirado 5 tūkst. papildomų vietų darželiuose.
Vaikai
Vaikai / Susisiekimo ministerijos nuotr.

„Yra įvykę bepercedentiniai dalykai, kad per nepilnus vienus metus, supaprastinus ikimokyklinių įstaigų steigimo ir veiklos sąlygas, o antra vertus, įvedus ikimokyklinio ugdymo krepšelį, beveik 5,5 tūkst. vaikų papildomai gali ir pradeda lankyti darželius“, – antradienį džiaugėsi G.Steponavičius.

Anot jo, naujos grupės steigiasi ir mažesniuose miesteliuose ir didmiesčiuose. „Net ir daugiabučiuose kuriamos papildomos valstybinių darželių grupės“, – sakė ministras.

Tuo tarpu, prezidentės nuomone, problema dėl vietų trūkumo darželiuose toli gražu neišspręsta. „Prezidentė pabrėžia, kad ir ministerija, ir savivaldybės turėtų ypatingą dėmesį skirti ikimokyklinių įstaigų tinklo plėtrai, nes vis nemažėja tų skundų, kad tėveliai negali, nesulaukia vietos darželiuose. Turi būti skirtas dėmesys, kad tų vietų daugėtų“, – sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Žiniasklaidoje skelbta, kad darželiuose vietos neranda 15 tūkst. vaikų, tačiau ministras kategoriškai neigia tokius skaičius. Anot jo, šis skaičius atspindi tik tai, kad dalis tėvų teikia prašymus į kelis darželius iškart.

Švietimo ir mokslo ministras ragina didžiųjų miestų savivaldybes sutvarkyti ir išskaidrinti priėmimo į darželius sistemą darant ją centralizuotą.

Be to, G.Steponavičius Vilniaus savivaldybę ragina naujuose kvartaluose, kuriuose neišspręsta darželių problema, iš pradžių galvoti ne apie darželių statybą, o apie galimybę juos steigti pustuščiuose biurų pastatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius