Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 15

Rudens vakarą skaidrins grupė „Zohar“

Geros Muzikos klubas savo klausytojus kviečia lietingą rudens vakarą praleisti skambant šildantiems ir įkvepiantiems „Zohar“ muzikos garsams.
Grupė „Zohar“ koncertuos Klaipėdoje.
Grupė „Zohar“ koncertuos Klaipėdoje. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ruduo Ramybė

Ši grupė Lietuvoje lankosi jau antrą kartą. „Zohar“ kuriamą ir atliekamą muziką galima pavadinti intelektualia elektronika, pabrėžiančia arabiškos ir žydiškos muzikos panašumus.

Joje susipina Viduržemio ir Europos muzikos stiliai – džiazas, pop, šokių muzika bei įvairių tautų etnomuzikos garsai. Pasak grupės vadovo britų kompozitoriaus, trimitininko bei instrumentalisto Erran Baron Cohen, kultūriškai žydų ir arabų tautos yra tarsi pusseserės, nepaisant tvyrančio antagonizmo ir neapykantos.

Savo kūryboje jis siekia jas sujungti pozityviu būdu. E.B.Cohen kūrė kritikų puikiai įvertintą muziką kontroversiškiems savo brolio, garsaus komedijanto aktoriaus Sasha Baron Cohen filmams „Borat” bei „Bruno”.

Kartu su E.B.Cohen muzikines fantazijas pildo Izraelio kilmės vokalistė Avivit Caspi. Ši atlikėja su savo grupe bei „Zohar“ sudėtyje koncertuoja visame pasaulyje – nuo JAV iki Singapūro, taip pat ir Lietuvoje.

Pernai Wemblio stadione prieš Anglijos – Izraelio futbolo rungtynes Avivit giedojo Izraelio himną niekada negirdėtu stiliumi. „Zohar“ bosinės gitaros partijas atlieka iš Pietų Afrikos kilęs, šiuo metu Londone gyvenantis Johan YoYo Buys. Grupės būgninikas Preston Heyman laikomas vienu talentingiausiu ir gerbiamiausiu būgnininku Jungtinėje Karalystėje, grojančių įrašų studijoje. Savo talentu jis talkino daugybei žinomų menininkų, tarp jų – Kate Bush, Bryan Ferry, Paul McCartney, Phill Collins, Eric Clapton, Peter Gabriel ir kiti.

„Zohar“ penktadienį, 19 val., koncertuos Palangoje, kultūros centre „Ramybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius