-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 27

Ruduo Palangoje: po 45 tonas lapų kasdien

Krentančių lapų sezonas Palangos komunalininkams atneša daug darbo. Tačiau kartu tai ir laikas pasirūpinti apželdinimo specialistams itin reikalingu kompostu, taip pat – šiek tiek užsidirbti.
Kurorto tvarkytojai iš Palangos kasdien išveža apie 45 tonas lapų.
Kurorto tvarkytojai iš Palangos kasdien išveža apie 45 tonas lapų. / Palangos savivaldybės nuotr.

„Dabar, kaip mes, komunalininkai, sakome, prasidėjo lietus lapais, tad nespėjame visų nukritusių išvežti iš miesto. Intensyviai dirbsime iki pat pirmojo sniego“, - sakė UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Kurorto tvarkytojai iš Palangos kasdien išveža apie 45 tonas lapų. Iš viso rudenį jų planuojama išgabenti maždaug 2 tūkst. tonų. Kasdien šiuo tikslu į kurorto gatves išrieda 4 arba 5 komunalininkų automobiliai, kurių kiekvienas reiso metu išveža maždaug 3 tonas lapų. Reisų automobiliai per dieną padaro maždaug po 3. Skveruose nukritusias rudens puošmenas susiurbia dar 3 kompaktiškos mašinos. Išgabenti iš miesto 1 toną lapų miesto tvarkytojams atsieina maždaug 100 litų.

„Lapus gabename į kompostavimo aikštelę, kitą savaitę juos sumaišysime su žemėmis ir pelenais bei paliksime pūti per žiemą. Per keletą ateinančių metų visa tai ne kartą perkasime, ir po pustrečių metų jau turėsime kompostą, kurį naudosime miesto gėlynams bei vejoms. Dalį produkto parduosime“, - kalbėjo K. Skierus.

Komposto kaina siekia apie 80 litų už toną, o per metus gėlynams bei vejoms Palangos komunalininkai jo suvartoja maždaug 1 tūkst. tonų. „Tad ekonominė nauda yra akivaizdi. O svarbiausia, kad turime gerą produktą. Su mūsų kompostu šiais metais įrengta visa veja Meilės alėjoje“, - sakė „Palangos komunalinio ūkio“ vadovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius