Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Rugpjūčio viduryje Klaipėdoje plazdės burės

Šį savaitgalį Klaipėdoje šurmuliuos Jūros šventė, o rugpjūčio 18–21 d. klaipėdiečius ir miesto svečius kvies kita didelė šių metų šventė – jau antrą kartą Klaipėdoje organizuojama didžiųjų burlaivių regata „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“.
„Europiados“ ir „Jūros šventės“ svečiai mieste paliko ne vieną milijoną litų. Dalis jų gyveno viešbučiuose, daugelis mielai valgė lauko kavinėse, negailėjo pinigų suvenyrams.
Didžiųjų burlaivių regata šiemet vėl sugrįš į Klaipėdą. / G.Kubiliūtės nuotr.

„The Culture 2011 Tall Ships Regatta“ šiemet organizuojama Turku miesto Suomijoje, kaip Europos kultūros sostinės, metams paminėti. Lietuvos uostamiestyje prasidės regata, sujungsianti tris Baltijos jūros miestus – Klaipėdą, Turku ir Gdynę. Iš Klaipėdos laivai lenktyniaus iki Turku, o vėliau iki Gdynės.

Šventės renginiai vyks dviejose teritorijose: „Memelio mieste“ ir Kruizinių laivų terminale. „Memelio mieste“, netoli Šiaurės rago, prisišvartuos didieji burlaiviai, tarp jų ir vienas didžiausių Baltijos jūros burlaivių – rusų „Sedov“, kurio ilgis siekia beveik 118 metrų. Danės kairiajame krante ir Kruizinių laivų terminale prisišvartuos mažieji burlaiviai. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami stebėti sportines varžybas, laivų įgulų paradus, galės apsilankyti burlaiviuose, taip pat jie turės galimybę paplaukioti regatoje dalyvaujančiais laivais. Jų bus netgi 30 – daugiausiai burlaiviai iš Rusijos, taip pat iš Suomijos, Lenkijos, Vokietijos, Nyderlandų bei 2 iš Lietuvos.

Šventės lankytojai ne tik turės galimybę stebėti, apžiūrinėti laivus, vyks ir įvairūs pramoginiai renginiai – Kruizinių laivų terminale vyks mugės, koncertai, tačiau, kokie atlikėjai koncertuos dar nėra žinoma, mat tiksli renginio programa tik sudarinėjama.

Regatos metu vyks ir tarptautinis kalvystės pleneras „Keturi vėjai 2011“. „Klaipėdos laivų remonto“ atstovas spaudai Edgaras Valeckas teigė, jog kalvystė pasirinkta kaip puikiai mūsų šalį reprezentuojantis amatas – juk ši regata yra kultūros regata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius