-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 29

Rūkaliams paplūdimiuose dalys pelenines

Su paplūdimius teršiančiomis nuorūkomis bus kovojama originalia akcija. Net pajūryje cigaretės niekaip negalintiems atsisakyti rūkaliams ketinama dalyti vienkartines pelenines.
Vienkartinė peleninė gali tarnauti visą dieną. Išeinant iš paplūdimio ją reikia tiesiog išmesti.
Vienkartinę peleninę galima naudoti visą dieną. Išeinant iš paplūdimio ją reikia tiesiog išmesti. / Ekologinio klubo nuotr.

Tokios peleninės Lietuvoje kol kas yra naujovė. Į plastikinį indelį reikės įpilti šiek tiek vandens (ar bet kokio nedegaus skysčio) ir mesti nuorūkas. Vienkartinę peleninę galima naudoti visą poilsio pajūryje dieną. Išsiruošus iš paplūdimio peleninę reikės tiesiog išmesti į šiukšliadėžę.

Anot iniciatyvos autorių, kai mechanizuotas smėlio valymas sunkmečiu tampa neįperkamas, ši akcija paskatins pačius šiukšlintojus pasirūpinti švara. Maždaug 400 ml talpos plastiko indelius ketinama dalyti Klaipėdos, Palangos ir Šventosios paplūdimiuose.

Anot projekto „Išgelbėkime mūsų paplūdimius“ vadovo Martino Daukanto, paplūdimių smėlyje besimėtančios nuorūkos – išties opi problema. Nuorūkos ne tik teršia gamtą, sukelia diskomfortą nerūkantiems poilsiautojams, bet gali tapti ir gaisrų priežastimi. Tikimasi, kad naujos peleninės padės poilsiautojams priprasti pasirūpinti švaresniu smėliu sau ir artimiesiems.

Šią vasarą ketinama išdalyti apie 50 tūkst. peleninių. Per pirmąjį akcijos etapą – paskutinį liepos savaitgalį, kai į Klaipėdą suvažiuos tūkstančiai svečių, peleninės bus dalijamos Smiltynėje, Melnragėje ir Giruliuose. Po to – Palangos ir Šventosios poilsiautojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius