Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

2017 12 13

Rukloje dislokuotame NATO tarptautiniame batalione mirė Kroatijos karys

Gruodžio 12 d. NATO priešakinių pajėgų batalione, dislokuotame Rukloje, mirė Kroatijos karys.  Pirminiais duomenimis, karys rastas be gyvybės ženklų kareivinėse savo kambaryje, jį rado kolegos. 
Karinės medicinos pratybos Ruklos poligone
Asociatyvi iliustracija: Ruklos poligone / Alfredo Pliadžio nuotr.

Krašto apsaugos sistemos vadovybė reiškia nuoširdžią užuojautą mirusio kario artimiesiems.

Šiuo metu tyrimą atlieka Lietuvos teisėsaugos institucijos.

Apie kario mirtį informuoti jo artimieji, trečiadienį praneša Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyrius.

„Pirminiais duomenimis, mirtis yra nesmurtinė“, – BNS sakė brigados „Geležinis Vilkas“ projektų karininkas kapitonas Skomantas Povilionis.

Kauno apygardos prokuratūra BNS informavo vykdanti ikiteisminį tyrimą kario mirties priežasčiai nustatyti.

Kroatija prie NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje prisijungė gruodžio pradžioje. Pirmąjį Kroatijos karių kontingentą Lietuvoje dislokuotoje Vokietijos vadovaujamoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje sudaro apie 180 karių. Kroatijos kariai atsigabeno ginkluotę ir techniką, tarp kurių ir šarvuočiai „Patria“.

Daugianacionalinė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Rukloje (Jonavos r.) yra dislokuota gynybos ir atgrasymo tikslais nuo šių metų pradžios reaguojant į pasikeitusią geopolitinę situaciją. Joje šiuo metu be Kroatijos karių tarnauja per 450 Vokietijos, 100 Belgijos, 20 Liuksemburgo, 200 Norvegijos ir per 200 Nyderlandų karių. 2018 metų pradžioje, planuojama, rotacijos pagrindu formuojamą grupę sustiprins Prancūzijos kontingentas. NATO bataliono kovinė grupė yra integruota į Lietuvos kariuomenės Mechanizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“. Taikos metu NATO priešakinių pajėgų batalionas dalyvaus pratybose su Lietuvos kariais, o krizės ar konflikto atveju gintų Lietuvą kartu su Lietuvos nacionalinėmis ir papildomai atvykstančiomis sąjungininkų pajėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius