Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 05

Rukloje prasidėjo štabų mokymai „Sumanus vilkas II"

Vasario 4 d. Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas" pradėjo keturias dienas truksiančius štabų mokymus „Sumanus vilkas II". Mokymuose Rukloje (Jonavos r.) dalyvauja brigada ir visi jai priskirti padaliniai. Štabų mokymų metu yra rengiamasi Danijos divizijos balandžio mėnesį organizuojamoms pratyboms, naudojant taktinį treniruoklį, „Geltonasis Riteris" (angl. „Yellow Knight").
Rukloje prasidėjo štabų mokymai „Sumanus vilkas II"
Rukloje prasidėjo štabų mokymai „Sumanus vilkas II" / R.Švedo nuotr.
Temos: 1 Rukla

Mokymų „Sumanus vilkas II" metu štabų kariai treniruosis išskleisti pagrindinę ir užnugario vadavietes, taip pat per vadaviečių valdymo elementus vadovauti brigados „Geležinis Vilkas" vienetams operacijų vykdymo metu.

„Praėjusieji metai buvo įtempti, dalyvavome daugelyje mokymų. Juose ne kartą sau ir savo partneriams įrodėme, kad neįveikiamų užduočių nėra. Mokymuose esame stebimi ir vertinami, jiems pasibaigus sulaukiame gerų atsiliepimų. Esame susipažinę su Danijos divizijos vadovybės pasiūlymais, kaip stiprinti mūsų štabo darbą ir siekti optimalesnių rezultatų. Visada atsižvelgiame į objektyvų vertinimą ir tai padeda mums tobulėti", – prasidedant pratyboms „Sumanus vilkas II" į karius kreipėsi brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys.

Pirmoji pratybų diena buvo skirta pasiruošimui. Nustatytose vietose brigados ir batalionų štabai išskleidė ir įsirengė vadavietes. Brigados štabas be pagrindinės vadavietės išskleidė užnugario ir taktinę vadavietę. Kiekviena vadavietė atliks jai numatytas funkcijas: pagrindinė vadavietė valdys pagrindines operacijas, užnugario – spręs logistinius klausimus, o taktinė vadavietė, būdama kuo arčiau mūšio rajono, vadovaus toms operacijoms, kurioms vadovauti negali pagrindinė vadavietė. Visi valdymo elementai turi įrengtas ryšių ir informacines sistemas.

Vasario 5 d. prasidėjo antrasis – planavimo – mokymų etapas, kurio metu buvo paskelbtas brigados vado įsakymas puolimo operacijai. Padaliniai išklausė įsakymą ir pradėjo karinį sprendimo priėmimo procesą, kurio metu parengtą operacijos sumanymą pristatys brigados vadui ir vėliau rengs savo operacinius įsakymus.

Pratybų „Sumanus vilkas II“ metu pagrindinis dėmesys skiriamas vadaviečių procedūroms ir brigados „Geležinis Vilkas“ batalionų, kuopų ir brigadai priskirtų padalinių vadaviečių sąveikai.

R.`vedo nuotr./Rukloje prasidėjo atabų mokymai Sumanus vilkas II

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius