Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 04

Rukloje vyksta Baltijos bataliono štabo pratybos

Rugpjūčio 4-6 dienomis Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje (Jonavos r.) vyksta Baltijos bataliono štabo mokymai, kuriuose dalyvauja atstovai iš Lietuvos, Estijos ir Latvijos.
Kariai pratybose
Pratybos „Baltijos erelis 2009“ Latvijoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, pagrindinis šių mokymų tikslas - vadovaujantis karinio sprendimo priėmimo tvarka tobulinti Baltijos bataliono štabo įgūdžius planuojant gynybines operacijas. Taip pat štabo personalui bus pristatyti bataliono standartinių procedūrų pakeitimai, bus analizuojamos š. m. birželį Latvijoje, Adažių kariniame poligone, vykusiose Baltijos bataliono pratybose „Baltijos erelis 2009" išmoktos pamokos. 

Štabo pratybos organizuojamos atsižvelgiant į Baltijos bataliono 2009 metų kovinio pasirengimo planą, siekiant tobulinti Baltijos bataliono štabo įgūdžius planuoti ir vykdyti įvairaus tipo NATO greitojo reagavimo pajėgų (angl. NATO Responce Force - NRF) užduotis.

Baltijos batalionui, kurį sudaro apie 800 karių, vadovauja Lietuva. Trišalis karinis vienetas buvo suformuotas 2007 metais bendru Baltijos valstybių susitarimu. Tuomet Estijos, Latvijos ir Lietuvos kariuomenės susitarė skirti batalionui po pėstininkų kuopą, taip pat personalą bataliono kovinės paramos elementams ir kitus pajėgumus bei padalinius.

Šių metų liepos pabaigoje Latvijai nusprendus dėl itin sudėtingos ekonominės situacijos sumažinti savo indėlį į bendrą batalioną, Lietuva įsipareigojo skirti budėti batalione karių kuopą ir prieštankinį būrį, Estija - karo policijos bei išminavimo karinius vienetus. 

Baltijos batalionas pusės metų trukmės budėjimą keturioliktojoje NATO greitojo reagavimo pajėgų pamainoje (NRF-14) pradės 2010 metų pradžioje. 

NATO greitojo reagavimo pajėgos - tai aukštos parengties ir technologiškai pažangios Aljanso pajėgos, kurias sudaro sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų pajėgų komponentai, galintys bet kada ir bet kur greitai pasirengti operacijoms. NATO greitojo reagavimo pajėgoms priskirti nacionaliniai vienetai budi savo šalyse aukštos parengties, pasirengę vykti į tarptautinės operacijos vietą, jei būtų priimtas NATO vadovybės sprendimas panaudoti pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius