Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 29

Rumunijos mieste – vilnietiškos eglės kopija: leidimo neprašė, nukopijavo negrabiai

2015 metais Vilnių puošusi eglė-namelis turbūt yra dažniausiai kopijuojama kalėdinės puošmenos idėja iš Lietuvos. Šįkart tai padarė Rumunijos miestas Krajova, besigiriantis, kad turės gražiausią šiemet Europoje Kalėdų eglę. Tačiau jos idėja, paprastai tariant, vogta, nes eglutės-namelio autoriai jokių prašymų leisti jų mintį tiražuoti nėra gavę.
Krajova 2023 ir Vilnius 2015
Krajova 2023 ir Vilnius 2015 / Primaria Municipiului Craiova ir 15min nuotr.

Gražiausia, bet nukopijuota

Rumunijos Krajovos miesto savivaldybė feisbuke pasigyrė, kad šiemet jų miestas buvo išrinktas kaip turintis gražiausią Kalėdų eglę Europoje.

„Nominacija yra dar garbingesnė, kadangi Krajova atsidūrė rinktiniame 25 gražiausių Europos eglučių sąraše, kur rikiuojasi tokie žinomi miestai kaip Londonas, Viena, Varšuva, Budapeštas, Praha, Insbrukas ar Talinas“, – rašoma savivaldybės puslapyje.

Šį minimą topą galima rasti čia.

Tačiau Rumunijos žurnalistai netruko susivokti, kad taip garsiai savo kalėdine puošmena besigirianti Krajova nutyli – ši jų eglė jau matyta ne vienam. Visų pirma, Vilniuje, kur eglutė-namelis stovėjo dar 2015 metais.

Vietos žiniasklaidą cituojantis portalas www.turnulsfatului.ro teigia, kad variantas, kurį šiemet išsirinko miestui papuošti Krajovos valdžia, yra „nukopijuotas“ iš Lietuvos: „Modelis, kurį išsirinko Krajovos valdžia, yra analogiškas tam, kuris puošė kalėdinę mugę centrinėje Vilniaus aikštėje, Lietuvoje, 2015 metais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius