Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05

Rungtynės Seime: kuris politikas daugiau savo algos atiduos pensininkams?

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys, piktindamasis tuo, jog parlamentarai sau algas pasididino, o pensijas kompensuoti nėra iš ko, viešai pasižadėjo tą dalį, kuria padidės jo alga, atiduoti pensininkams. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas, priminęs, kad visą savo algą jau 15 metų skiria labdarai, V.Gapšį išvadino nesubrendėliu ir pasiūlė jam pensininkams atiduoti visą atlyginimą.
Bronius Bradauskas (dešinėje)
Bronius Bradauskas (dešinėje) / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Ketvirtadienį Seime svarstant kitų metų biudžetą V.Gapšys pažadėjo pensininkams, kuriems per krizę nurėžtos pensijos iki šiol negrąžintos, atiduoti tą savo algos dalį, kuria ji padidės nuo sausio.

B.Bradauskas iš tokios V.Gapšio idėjos pasišaipė: „Tai ką jūs čia kalbat, kartais yra pademonstravimas visiško nesubrendimo lygio“.

Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys

„Kokio čia tikslo siekiama? Ponas Gapšy, palenktyniaukime... Aš savo visą atlyginimą jau 15 metų atiduodu labdarai. O jūs žadate tik dabar ir tik tą perviršį. Tai gal visą atiduokite...“ – pridūrė B.Bradauskas.  

Perleisti savo algą labdarai ir pensininkams jis pasiūlė ir opozicijos lyderiui Andriui Kubiliui, kuris taip pat itin piktinosi valdančiųjų sprendimu, be kitų, atkurti algas ir Seimo nariams, bet nekompensuoti sumažintų pensijų. 

Seimas Vyriausybę lapkričio viduryje įpareigojo ieškoti lėšų ir pradėti kompensuoti per krizę sumažintas pensijas nuo kitų metų vidurio arba dar anksčiau. Finansų ministras Rimantas Šadžius ketvirtadienį sakė, kad norint kitais metais kompensuoti sumažintas pensijas, reikės tikslinti biudžetą. Jis būtų peržiūrimas, surinkus viršplaninių pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius