-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 15

Ruošiamasi galimiems pokyčiams Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos be susitarimo atveju

Sausio 15 dieną Vyriausybės Europos Sąjungos reikalų komisija (VESK) aptarė pasirengimą Jungtinės Karalystės išstojimui iš Europos Sąjungos. Ypatingas dėmesys buvo skirtas piliečių teisių apsaugos aspektams galimo Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES be susitarimo atveju, teigiama Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.
Theresa May
Theresa May / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio reikalų viceministras, komisijos pirmininkas Albinas Zananavičius pristatė „Brexit“ aktualijas ir pabrėžė savalaikio ir atsakingo Lietuvos institucijų pasirengimo visiems „Brexit“ scenarijams svarbą:

„Jungtinėje Karalystėje gyvenančių, dirbančių ir studijuojančių Lietuvos piliečių teisių ir socialinių garantijų išsaugojimas buvo ir yra vienas iš pagrindinių mūsų prioritetų „Brexit“ procese. Su atsakomybe turime pasiruošti ir galimo Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES be susitarimo atveju“, – sakė A.Zananavičius.

Posėdžio metu aptarti galimi pasikeitimai sveikatos draudimo, profesinių kvalifikacijų pripažinimo, įdarbinimo ir socialinės apsaugos srityse.

Antradienį Jungtinės Karalystės parlamentas balsuos dėl Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos suderėtos išstojimo iš ES sutarties ir Politinės deklaracijos dėl ateities santykių. Šiai sutarčiai dar turės pritarti Europos Parlamentas. Sausio 16 dieną klausimas dėl pasirengimo „Brexit“ bus svarstomas Lietuvos Vyriausybės pasitarime.

Europos komisija 2018 metais yra paskelbusi tris komunikatus, kuriuose informavo apie numatytas ES lygio priemones bei pateikė gaires su rekomendacijomis ES valstybėms narėms JK išstojimo be susitarimo atvejui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius