-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Ruošiamasi nubausti apterliotų Klaipėdos pastatų savininkus

Klaipėdos miesto vadovai, pastaruoju metu atkakliai kovojantys su statinius darkančiais grafitininkais, netrukus ims bausti ir pastatų šeimininkus.
Klaipėdoje aprašinėtas pastatas Herkaus Manto gatvėje.
Aprašinėtas pastatas Herkaus Manto gatvėje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nuo 2012 m. vasario 4 d. įsigaliojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintos Statinių tinkamos priežiūros taisyklės. Vienas jų punktas įpareigoja statinių valdytojus ir naudotojus tvarkyti, valyti, remontuoti, dažyti ir prižiūrėti statinių fasadus, nuvalyti ar uždažyti grafičius bei užtikrinti estetiškai tvarkingą fasadų išvaizdą.

„Pranešame, kad visiems Klaipėdos miesto pastatų valdytojams ir naudotojams suteikiamas terminas iki 2013 m. gegužės 1 d. sutvarkyti valdomų, naudojamų, administruojamų pastatų ir statinių fasadus, kaip to reikalauja taisyklės, ir tuo pačiu nuvalyti ar uždažyti grafičius bei užtikrinti estetiškai tvarkingą fasadų išvaizdą“, - praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.

Minėtas terminas nustatomas ir Savivaldybės įstaigoms, įmonėms, bendrovėms, taip pat daugiabučių namų savininkų bendrijų administratoriams. 

Pasibaigus šiam terminui, pastatų, statinių valdytojams ir naudotojams bus taikoma administracinė atsakomybė. 
Po ilgo ir kruopštaus tyrimo 2012 m. lapkritį policijos pareigūnai sulaikė su įkalčiais grafitininkų grupuotę. Įtariamųjų veiksmai kvalifikuojami kaip viešosios tvarkos pažeidimai, kuriais buvo daroma didelė turtinė žala. Už tai gresia baudžiamoji ir civilinė atsakomybė. 

„Raginame pastatų, statinių savininkus bei naudotojus, įmonių, įstaigų, organizacijų vadovus pranešti policijai apie grafičiais sugadintus fasadus ir esant pagrindui pateikti civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo“, - rašoma Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime spaudai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius