Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Ruošiantis priimti Vokietijos brigadą – ieškoma sprendimų nekilnojamojo turto srityje

Apie nekilnojamojo turto vystytojų galimybes dalyvauti Vokietijos brigados karių ir jų šeimų apgyvendinimui skirtuose projektuose šiandien, vasario 22d., kalbėta Krašto apsaugos ministerijoje ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) surengtame renginyje „Pramonės diena“, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Prezidentas Gitanas Nausėda lanko Lietuvoje dislokuotus Vokietijos kariuomenės brigados štabo ir bataliono karius
Prezidentas Gitanas Nausėda lanko Lietuvoje dislokuotus Vokietijos kariuomenės brigados štabo ir bataliono karius / Prezidento kanceliarijos nuotr.

Renginio metu 19 nekilnojamojo turto vystytojų Vokietijos atstovams pristatė šiuo metu planuojamų ar jau vystomų gyvenamųjų būstų projektus – nuo bendrabūvio erdvių iki gyvenamųjų būstų, skirtų šeimoms.

„Kartu su Vokietijos kariais į Lietuvą atvyks ir civiliai, šeimos nariai, todėl reikės būstų ir paslaugų. Nors šiuo metu dar nesame gavę patvirtintų poreikių bei reikalavimų iš vokiečių dėl apgyvendinimo modelio, manome, kad vienas iš variantų atliepti gyvenamųjų būstų poreikį galėtų būti ilgalaikė būstų nuoma.

Todėl šiandien Vokietijos atstovams pristatėme įvairias apgyvendinimo galimybes, tinkamas tiek kariams, tiek jų šeimoms priimti. Kitas žingsnis – sulaukti Vokietijos pusės komentarų, kokio tipo projektai geriausiai atitiktų atvykstančiųjų lūkesčius“, – sako Krašto apsaugos ministerijos Logistikos departamento direktorius plk. ltn. Remigijus Mika.

Karių, atvykstančių su šeimomis, apgyvendinimui ieškoma būstų Vilniuje ar Kaune ilgalaikės nuomos galimybių. Vienas svarbiausių reikalavimų – greitas susisiekimas su būsimos tarnybos vietomis, karių šeimoms – švietimo įstaigų pasiekiamumas. Didžiausiuose šalies miestuose dairomasi galimybių apgyvendinti karius, atvykstančius ir be šeimų. Šiandien pristatyti projektuojami ar Vilniaus ir Kauno miestuose jau statomi objektai, siekiant informuoti Vokietijos pusę apie stipriausių Lietuvos nekilnojamojo turto vystytojų šiuo metu plėtojamus projektus.

Rūdninkuose karinė infrastruktūra bus plėtojama intensyviausiai – čia turės atsirasti ne tik kareivinės, bet ir štabai, valgykla, technikos remonto ir garažų infrastruktūra, nutiesti vidaus keliai. Šiuos objektus Rūdninkuose, ir Rukloje planuojama vystyti kartu su verslu – pasitelkiant privataus ir viešojo sektorių partnerystę (PPP).

Todėl itin svarbu, kad stambūs Lietuvos statybos rangovai, turintys ne tik galimybę statyti, bet ir finansuoti projektus dalyvautų skelbiamuose infrastruktūros vystymo konkursuose. Didžioji dalis infrastruktūros Rukloje planuojama vystyti per NATO paramos ir pirkimų agentūrą NSPA.

Į Lietuvą Vokietijos brigada atvyks etapais – jau šiemet Lietuva priims pirmuosius karius, o iki 2027-ųjų planuojama priimti visą Vokietijos brigadą. Numatoma, kad iš viso į Lietuvą persikels apie 5 tūkst. Vokietijos brigados karių ir civilių, dalis iš jų atvyks su savo šeimomis. Tarnybos vietos bus dvi – Rūdninkai ir Rukla, kariai su šeimomis gyvens Vilniuje ir Kaune, o papildomai bus kuriami logistiniai taškai ir kitose Lietuvos vietose.

Vokietijos karių buvimas Lietuvoje turi stiprią priešo atgrasymo reikšmę, o prireikus, sudarys sąlygas priešakinei Lietuvos gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius