Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Ruošiantis tikram potvyniui – karių pratybos „Ledas“ (nuotraukos, video)

Trečiadienį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai Gaižiūnų poligone Rukloje, Jonavos rajone, surengė lauko taktines pratybas „Ledas“. Jų tikslas buvo pasirengti ledų ir ledų sangrūdų vandens telkiniuose sprogdinimui. Ką greičiausiai teks daryti netrukus, prasidėjus atlydžiui.
Pratybose
Pratybose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadovybės viešųjų ryšių karininko kapitono Alberto Kuzmicko, iš viso pratybose dalyvavo apie 60 karių.

Jie įvertino ledų sangrūdas, žvalgė ledus ir ledų sangrūdas vandens telkiniuose, taip pat, panaudodami kovines sprogstamąsias, medžiagas ardė ledų sangrūdas.

„Per pratybas mūsų specialistai atnaujino įgūdžius, kaip elgtis iškilus įvairioms ekstremalioms situacijoms. Konkrečiai – potvyniui“, – sakė bataliono atstovas, priminęs, kad šiemet, siekiant tinkamai pasiruošti ekstremalioms situacijoms bei likviduoti jų padarinius, Juozo Vitkaus inžinerijos batalione buvo sudarytos specialios sprogdintojų grupės.

Lietuvos įstatymai numato, kad ekstremalių situacijų atvejais kariuomenė į pagalbą tokias situacijas valdančioms ir už tai atsakingoms civilinėms institucijoms yra pasitelkiama šioms institucijos paprašius. Koordinavimas ir derinimas dėl kariuomenės pagalbos vyksta per Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą.

Ekstremalių situacijų taikos meto atvejais planas numato, kad kariuomenė, teikdama pagalbą šiam departamentui, gali būti pasitelkiama į pagalbą žvalgant potvynių zoną, taip pat degant miškui ar durpynui. Kariai taip pat kviečiami, kai reikia padėti likviduoti įvairius incidentus, evakuoti ar transportuoti žmones.

VIDEO: Karių pratybos „Ledas", Rukloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius