-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 18

Rusai Vilniuje statys paminklą Vladimirui Vysockiui (video)

Lietuvos rusų sąjungos (LRS) inicijuotuose paminklo rinkimuose rusų asmenybei ar simboliui, surinkęs 42 proc. balsų, nugalėjo poetas, aktorius ir muzikantas Vladimiras Vysockis. Šią savaitę LRS ketina rinkti parašus už paminklo jam statymą Vilniaus centre, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
V.Vysockis
V.Vysockis / 15min.lt archyvo nuotr.

„Nors mūsų iniciatyva sulaukė nepelnyto lietuvių priešiškumo, džiaugiamės, kad ji suvienijo rusų tautybės žmones, gyvenančius Vilniuje. Už paminklą pasisakė daugiau nei aštuoni tūkstančiai vilniečių – tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Vykdėme apklausas savo tinklapyje, apklausėme žmones telefonu ir sostinės gatvėse, balsadėžes įrengėme rusų mokyklose ir darželiuose. Gana vieningai buvo nuspręsta, kad Vilnių geriausiai papuoštų paminklas žymiam rusų kultūros veikėjui – Vladimirui Vysockiui”, – teigia Sergejus Dmitrijevas, Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas.

Savo balsus už paminklą žymiai rusų asmenybei ar simboliui iš viso atidavė 8154 vilniečiai.

Savo balsus už paminklą žymiai rusų asmenybei ar simboliui iš viso atidavė 8154 vilniečiai. Už V. Vysockio kandidatūrą balsavo 3435 (42 proc.) gyventojai, nedaug nuo jo atsiliko rusų kultūros simbolis matrioška, surinkusi 2501 arba 31 proc. gyventojų balsus, trečioje vietoje liko caras Petras I, gavęs 981 balsą (12 proc.), o paminklus Michailui Kutuzovui ir Sergejui Bodrovui sostinėje norėjo matyti 6–7 proc. vilniečių. Savo kandidatą paminklui pasiūlė apie 2 proc. gyventojų.

Pasak S. Dmitrijev, paminklu įamžinti Vladimirą Vysockį planuojama Vilniaus centre – Pilies gatvėje, kuri  yra tapusi gatvės muzikantų ir kitų menininkų mėgstama vieta. Anot Lietuvos rusų sąjungos pirmininko, paminklas žymiam muzikantui, kuris yra mėgstamas ne tik rusų, bet ir lietuvių tautybės žmonių, papuoštų sostinės Senamiestį.

Nuo šio šeštadienio, vasario 19 d., Lietuvos rusų sąjunga pradės rinkti parašus už paminklo statymą. „Sieksime, kad miesto valdžia atsižvelgtų į rusų tautybės žmonių pageidavimus ir atstovautų jų interesams. Surinkę gyventojų parašus, ketiname kreiptis Vilniaus savivaldybę dėl leidimo paminklui statyti“, – teigia S.Dmitrijevas.

Taip galėtų atrodyti paminklas Vladimirui Vysockiui:

VIDEO: Kur Vilniuje stovės paminklas žymiai rusų asmenybei ar simboliui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius