Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 21 /13:59

Rusija uždarė Lietuvos generalinį konsulatą Sankt Peterburge

Maskva uždarė generalinį Lietuvos konsulatą Sankt Peterburge, ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / 123rf.com nuotr.

Tokių veiksmų Rusija nurodė ėmusis po Lietuvos sprendimo išsiųsti Rusijos ambasados Vilniuje vadovą Aleksejų Isakovą ir Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje darbuotojus iš Lietuvos.

Apie šį sprendimą Kremlius informavo Lietuvos ambasados Maskvoje laikinąją vadovę Virginiją Umbrasienę, ji buvo iškviesta į Rusijos užsienio reikalų ministeriją.

Visi generalinio konsulato darbuotojai su šeimomis turi palikti Rusijos teritoriją per 15 dienų.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija šį Rusijos veiksmą vertina kaip nepagrįstą ir liudijantį Rusijos tolesnę politinę ir diplomatinę saviizoliaciją“, – nurodoma pranešime.

Rusijos sprendimas uždaryti Lietuvos konsulatą Sankt Peterburge nenustebino, teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rusija tokias atsakomąsias priemones taiko visais atvejais, nepaisant priežasčių, dėl kurių diplomatinės priemonės buvo pritaikytos jai“, – BNS ketvirtadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Lietuvos Vyriausybė, reaguodama į žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje, balandžio pradžioje nutarė pažeminti diplomatinį atstovavimą tarp Lietuvos ir Rusijos iki reikalų patikėtinių bei nurodė šios šalies ambasadoriui išvykti iš šalies.

Taip pat priimtas sprendimas uždaryti Rusijos konsulatą Klaipėdoje.

„Lietuva ir toliau reiškia visišką solidarumą su beprecedentę Rusijos agresiją patiriančia Ukraina ir Ukrainos žmonėmis, kuo griežčiausiai smerkia Rusijos ginkluotųjų pajėgų vykdomus žiaurumus okupuotuose Ukrainos miestuose“, – rašoma pranešime.

„Lietuva remia visas priemones, kuriomis būtų užtikrinta Rusijos atsakomybė už vykdomus žmogaus teisių ir tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus Ukrainoje“, – teigiama jame.

Tuo pačiu Kremlius nurodė užsidaryti ir Latvijos bei Estijos atstovybėms Sankt Peterburge ir Pskove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius