-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 18

Rusijoje incidentą patyrė „Arvi kalakutų“ atstovus skraidinęs lėktuvas

Rusijos Permės miesto oro uoste sekmadienį nusileidimo metu sprogo bendrovės „Arvi kalakutai“ atstovus skraidinusio privataus lėktuvo padanga, žmonės nenukentėjo.
Lėktuvas „Pilatus PC-12“
Lėktuvas „Pilatus PC-12“ / Wikimedia.org nuotr.

Incidentas įvyko Permės „Bolšoje Savino“ oro uoste apie 21 val. vietos laiku. Lėktuvu „Pilatus PC-12“ iš Kauno skrido trys Lietuvos verslininkai ir du pilotai, pranešė dienraščio „Komsomolskaja pravda“ naujienų portalas kp.ru.

Lietuvos Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla BNS pirmadienį sakė, kad lėktuvas yra registruotas Danijoje.

„Lėktuvas iš Kauno vykdė „Arvi kalakutų“ užsakymą. Pilotas yra patyręs, anksčiau skraidė Lietuvos avialinijose. Kompetentingos Rusijos tarnybos išsiaiškins, kas įvyko. Mes savo ruožtu perduosime informaciją Danijos kolegoms“, – kalbėjo K.Auryla.

Rašoma, kad orlaiviui riedant nusileidimo taku sprogo kairė užpakalinė padanga. Lėktuvą trūktelėjo į šoną ir už kelių metrų jis sustojo nusileidimo tako šoninėje apsaugos juostoje.

Pasak portalo, pilotas Vidas Bendoraitis paaiškino, kad lėktuvui palietus nusileidimo taką jis pajuto, kaip orlaivį netikėtai trūktelėjo kairėn ir pagalvojo, kad sprogo padanga.

Šiuo metu lėktuvas laukia iš Maskvos atvykstančios komisijos, kuri turi nustatyti incidento priežastis.

Oro uosto administracija paaiškino, kad pilotai pasirašė dokumentą, kuriame teigiama, jog neturi pretenzijų nusileidimo tako būklei. Įvykus incidentui oro uosto darbas buvo sustabdytas dviem valandoms, tačiau nė vienas skrydis dėl to atidėtas nebuvo.

Pasak publikacijos, abu Lietuvos orlaivio pilotai buvo blaivūs.

Įmonių grupė „Arvi“ šveicarišką orlaivį „Pilatus PC-12“, kuris kainavo apie 8,7 mln. litų, įsigijo 2008 metų pavasarį. Šis dešimties vietų orlaivis paprastai naudojamas privačioms verslo kelionėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius