-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 18

Rusijos ambasadoriaus dovana R.Šimašiui – degtinės butelis „Putinka“

Vilniaus meras Remigijus Šimašius dovanų iš Rusijos ambasadoriaus Aleksandro Udalcovo Kalėdinių dovanų sulaukė degtinės „Putinka“ butelio.
Degtinės butelis „Putinka“
Degtinės butelis „Putinka“ / Remigijaus Šimašiaus nuotr.

Socialiniuose tinkluose pasidalinęs dovanos nuotrauka, meras tikina jos nepriimsiantis.

„Atsiųsta dovana Kalėdų proga iš Rusijos ambasadoriaus. Tikrai to įvykio nesureikšminu, bet akivaizdu, kad tai yra bandymas pašmaikštauti, šiuolaikiniais terminais – „trolinti“. Man asmeniškai nelabai patinka toks požiūris, tokia elgesio maniera. Todėl ir kyla klausimas, ką tokiais atvejais daryti: gal tiesiog reikėtų grąžinti atgal, nes nelabai etiška yra tokius daiktus siuntinėti, ypač turint omenyje, kad Lietuva labai akivaizdžiai ir aiškiai nepalaiko Vladimiro Putino politikos. Kitas variantas – galbūt parduoti tai aukcione ir padėti demokratiniams procesams Rusijoje“, – BNS sakė R.Šimašius.

Meras teigia kartu su buteliu gavęs ir ambasadoriaus rašytą atvirlaiškį, tačiau platesnių komentarų apie dovaną jame nebuvo.

Liepą Rusijos ambasadorius A.Udalcovas susitikęs su meru, pasiūlė jam atvykti į Krymą – tuomet R.Šimašius atkirto, kad mielai atvyks, tik kai sulauks Ukrainos ambasadoriaus kvietimo.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų kovo mėnesį. Dėl šio žingsnio Vakarai Maskvai paskelbė sankcijas. Lietuva smerkia Krymo aneksiją ir Rusijos remiamų separatistų veiksmus Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius