Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 27

Rusijos pinklėse – ne tik Plungė: Skuodo valdžia viešėjo sovietų didvyrio iškilmėse

Važiavo į pirmo pieno šventę, o pateko ir į Sovietų Sąjungos didvyriu vadinamo Michailo Čebodajevo atminimo iškilmes. Skuodo vicemerės vadovaujama delegacija liepos pradžioje apsilankė Chakasijoje, apie draugišką vizitą papasakojo ir Rusijos žiniasklaida. Tiesa, reportaže paminėta, kad lietuviai atsisakė kalbėti.
Petras Pušinskas
Petras Pušinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nei aš skatinu, nei aš stabdau tą bendradarbiavimą. Vieno kario kapavietė yra pas mus, jie ten per mokyklą pradėjo bendradarbiauti... <...> Jei žmogus yra palaidotas, tai vis tiek yra žmogus“, – sako Skuodo r. meras Petras Pušinskas.

Abu miestus suvienijo Chakasijoje gimęs, bet Skuode palaidotas Michailas Čebodajevas. Chakasija yra ir viena iš lietuvių trėmimo vietų, tačiau Skuodo valdininkai, portalo lzinios.lt duomenimis, lietuvių kapaviečių nelankė.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys L.Kasčiūnas teigia įžvelgiantis išankstinio pasirengimo tokiems atvejams trūkumą.

„Tai yra išankstinio pasirengimo problema, žinojimo, kritinio mąstymo reikalas, to mums kartais trūksta. Įsivaizduojame, kad Rusijoje yra paprastas socialinis kultūrinis renginys ir už to gali neslypėti politika, bet dažnai pasitaiko atvejų, kai važiuoji į renginį, formaliai aprašytą vienaip, bet patenki į renginį, kuriame yra aiški politinė potekstė“, – sako L.Kasčiūnas.

Dar pernai parengtos rekomendacijos savivaldybėms, kaip bendrauti su Rusijos miestais ir nepatekti į propagandos pinkles.

Savivaldybių asociacija skelbia, kad savivaldybės su rekomendacijomis buvo supažindintos, Užsienio reikalų ministerijoje specialiai tam paskirtas žmogus. Tačiau Skuodo meras tikina apie patarimus negirdėjęs ir, jei kas pasakytų, su Chakasija nebendradarbiautų.

„Jei būtų rekomendacijos iš centro, VSD ar Užsienio reikalų ministerijos, tada jau peržiūrėtumėme“, – sako Skuodo rajono meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius