Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Rusijos prezidentas D.Medvedevas pranešė neatvyksiąs į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimą

Rusijos vadovas D.Medvedevas laišku informavo Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę negalėsiantis atvykti į Lietuvą kovo 11 dieną, kai mūsų šalis minės valstybės atkūrimo dvidešimtmetį, dėl anksčiau suplanuotų vizitų.
Ką slepia D.Medvedevas?
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

D.Medvedevas pasveikino D.Grybauskaitę su artėjančiu Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiu ir pakvietė dvišalio vizito į Rusiją jai patogiu laiku, praneša prezidentės Spaudos tarnyba ketvirtadienį.

„Esu dėkingas už kvietimą į šventines Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečio iškilmes Vilniuje. Norėčiau pasveikinti su jubiliejumi ir palinkėti Jums ir visiems Lietuvos gyventojams visokeriopos sėkmės“, – rašoma Rusijos prezidento laiške.

Rusijos vadovas apgailestauja, jog dėl anksčiau numatytų tarptautinių įsipareigojimų pats negalėsiąs dalyvauti Kovo 11-osios iškilmėse Vilniuje. Atstovauti Rusijai D.Medvedevas patiki Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos pirmininkui iš Rusijos pusės, Rusijos Federacijos transporto ministrui Igoriui Levitinui.

„Su šiluma prisimenu mūsų trumpą, bet turiningą pokalbį Berlyne. Tikiuosi mūsų susitikimo artimiausiu metu ir kviečiu apsilankyti Rusijos Federacijoje Jums patogiu laiku. Manau, kad galėsime aptarti visą visumą Rusijos ir Lietuvos santykiams aktualių klausimų bei numatyti dvišalio bendradarbiavimo suaktyvinimo būdus“, – rašoma Rusijos prezidento laiške.

D.Grybauskaitė, komentuodama Rusijos vadovo laišką, teigia, jog tai yra svarbus Rusijos žingsnis formuojant gerus kaimyninius santykius su Lietuva. „Palankiai vertinu faktą, kad Rusijos prezidentas D.Medvedevas pasveikino Lietuvą ir su Valstybės atkūrimo, Vasario 16-osios, ir su nepriklausomybės atkūrimo, Kovo 11-osios, dienomis. Lietuvos interesas yra geranoriški, abipuse nauda ir pagarba paremti santykiai su visomis valstybėmis kaimynėmis. Dvišalis darbo vizitas būtų gera proga su Rusijos vadovu aptarti Lietuvai aktualius klausimus ir galimybes plėtoti dvišalį ekonominį, kultūrinį bendradarbiavimą“, – pareiškė valstybės vadovė.

Prezidentės vizito į Rusiją derinimo klausimus ketinama pradėti artimiausiu metu. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, Lietuvoje Rusijos prezidentas nesilankė dar nė karto. Paskutinį kartą tuometis Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Rusijoje viešėjo 2001 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius