Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 02

Rusijos televizijos kanalo spjūvis: šmeižiant Lietuvą pasinaudota Arvydo Sabonio pavarde

„Pagal Lietuvos įstatymus, šiandien vėl neigsiu sovietų okupacijos faktus“, – tokiais žodžiais lapkričio 1 d. rodytą valstybinės Rusijos televizijos „Pervyj Kanal“ laidą, kurią galima rasti ir kanalo tinklalapyje, pradėjo laidos vedėjas Aleksejus Pimanovas.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jis kviečia įsivaizduoti žiūrovus, kad sėdi kokioje nors Vilniaus kavinių.

„Jūsų pašnekovas lietuvis sako, kad iškilus aktorius Donatas Banionis, iškilus krepšininkas Arvydas Sabonis buvo Sovietų Sąjungos simboliai. Žinote, ko galima sulaukti už šiuos žodžius, remiantis Lietuvos įstatymais? Baudžiamosios bylos iškėlimo už sovietų okupacijos žiaurumų neigimą“, – kalbėjo A.Pimanovas.

Toliau laidos vedėjas primena apie tai, kad „isteriją“ sukėlė „nedidelis reportažas“ apie 1991 m. Sausio 13-osios įvykius. Taip pat, jis primena, kad teismo sprendimu laidos transliacija Lietuvoje sustabdyta trims mėnesiams.

„Mūsų neprašė paneigti informacijos, mus paprasčiausiai uždarė. Kaip senais gerais, o tiksliau, negerais reikalais“, – tęsė jis ir padėkojo už reklamą visoje Europoje.

Priminsime, kad melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje „Žmogus ir įstatymas“. Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės „Alfa“ tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant Televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina – Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Sovietų tankai ir šarvuočiai buvo apsiautę televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos komiteto pastatą, kurį gynė daugiatūkstantinė beginklių žmonių minia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius