Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

Rusijos URM: O.Gazmanovas tapo politinių ambicijų įkaitu

Į Lietuvą neįleistas Rusijos pop muzikos dainininkas Olegas Gazmanovas tapo smulkių politinių ambicijų įkaitu, sako Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė.
Olego Gazmanovo koncertas
Olego Gazmanovo koncertas / Dariaus Jakubausko nuotr.

„Populiarius kultūros veikėjus paversti savo smulkių, o iš tiesų tai nesveikų, politinių ambicijų įkaitais ir kurstyti antirusiškas aistras, neteisinga, neoru ir nesolidu“, – ketvirtadienį Maskvoje sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova, komentuodama Rusijos atlikėjo neįleidimą į Lietuvą.

„Mes būtinai šį įvykį įtrauksime į dvišalę darbotvarkę“, – pridūrė ji.

Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, Rusijos atlikėjas į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas dėl propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėse šalyse.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iš Maskvos į Vilnių vėlų trečiadienio vakarą atskridęs Rusijos pilietis turėjo Šengeno vizą, kurią išdavė Italija.

65 metų O.Gazmanovui leista pernakvoti oro uosto teritorijoje esančiame viešbutyje, o ketvirtadienį jis išvyko į Maskvą.

2014 metais O.Gazmanovą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė kaimyninė Latvija. Jam uždrausta atvykti dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius