Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 04

Rusijos visuomenininkas Michailas Kostiajevas prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje

Rusijos žmogaus teisių gynėjas, visuomenės ir aplinkosaugos aktyvistas Michailas Kostiajevas prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje, informavo susivienijimas Žali.lt.
Michailas Kostiajevas
Michailas Kostiajevas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

M.Kostiajevas Rusijoje apkaltintas valstybės lėšų pasisavinimu. Prokuratūra pareikalavo M.Kostiajevui penkerių metų kalėjimo. Baimindamasis susidorojimo jis lapkričio 1 dieną nepasirodė teisme Karaliaučiuje ir atvyko į Lietuvą, kur prašo politinio prieglobsčio, sakoma pranešime.

M.Kostiajevas kartu su Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos žaliaisiais bei visuomenės veikėjais yra įkūręs koaliciją, siekiančią pasipriešinti planams be aktyvesnės viešos diskusijos regione statyti tris atomines elektrines (AE). Organizacija Žali.lt teigia mananti, kad M.Kostiajevui gresiantis įkalinimas tiesiogiai susijęs su jo veikla siekiant užkirsti kelią neskaidriam Baltijos AE Karaliaučiuje projekto įgyvendinimui.

„Šis žmogus, gindamas Kaliningrado srities žmonių teisę į savo nuomonę ir saugią aplinką, iš esmės gynė ir Lietuvos interesus, todėl Lietuva privalo suteikti jam prieglobstį“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius