Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21

Rusijos žurnalistui Andrejui Nekrasovui suteiktas politinis prieglobstis

Migracijos departamentas suteikė politinį prieglobstį Rusijoje teisėsaugos persekiojamam žurnalistui Andrejui Nekrasovui.
Andrejus Nekrasovas
Andrejus Nekrasovas / Youtube.com kadras

„Migracijos departamentas mane informavo, kad rugsėjo 17 dieną aš buvau pripažintas politiniu pabėgėliu ir man buvo suteiktas ilgalaikis leidimas gyventi Lietuvos Respublikoje“, – BNS pirmadienį sakė A.Nekrasovas.

Jis džiaugėsi, kad jo prieglobsčio prašymas buvo išnagrinėtas „greitai ir objektyviai“.

A.Nekrasovas teigė planuojantis Lietuvoje užsiimti nedideliu verslu.

„Taip pat planuoju mokytis lietuvių kalbos, kad geriau integruočiausi į visuomenę, kurioje, ko gero, mažiausiai kelis metus man teks gyventi iki situacijos pasikeitimo Rusijoje“, – sakė Rusijos žurnalistas.

„Aš laimingas ir dėkingas, kad man suteikta tokia galimybė gyventi ir dirbti, būti visiškai naudingu ir savo šalyje, Rusijoje, ir Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Rusijoje žurnalistui grėsė 15 metų kalėjimo.

Rusijoje, Udmurtijos Respublikoje gyvenęs A.Nekrasovas į Lietuvą atvyko birželio mėnesį. Kai liepos mėnesį jis vyko į Kiprą, šalies teisėsauga jį sulaikė remdamasi Rusijos išduotu Interpolo orderiu. Kipre paprašęs politinio prieglobsčio A.Nekrasovas buvo išsiųstas į Lietuvą, besiremiant Europos Sąjungos teise, pagal kurią prieglobsčio prašymas turi būti nagrinėjamas šalyje, į kurią asmuo atvyksta pirmiausia.

Gyvendamas Rusijoje A.Nekrasovas  taip pat buvo tinklaraštininkas, dalyvavo įvairioje visuomeninėje, politinėje veikloje. Jis 2012 metais kaip opozicinės partijos Jabloko atstovas kandidatavo į Udmurtijos parlamentą, tačiau nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius