Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15

Rusiška mokykla prie Lukiškių kalėjimo turėtų virsti lietuviška progimnazija

Vilniaus Centro mokyklos rusų dėstomąja kalba greičiausia nebeliks, o vietoje jos atsiras nauja lietuviška progimnazija. Tokia išvada peršasi matant du Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimų projektus, viename iš kurių kalbama apie Centro mokyklos reorganizaciją, o kitame – apie „Genio“ pradinės mokyklos pertvarką.
Vilniaus Centro mokykla
Vilniaus Centro mokykla / wikimedia.org nuotr.

Pagal sprendimo dėl sutikimo reorganizuoti Vilniaus centro mokyklą projektą, ši mokykla iki rugsėjo 1-osios turi būti reorganizuota, prijungiant ją prie Naujamiesčio mokyklos. „Po reorganizavimo Vilniaus centro mokykla baigs savo veiklą, Vilniaus Naujamiesčio mokykla tęs savo veiklą ir ugdymo procesą organizuos patalpose, esančiose T.Ševčenkos g. 17, Vilniuje“, – rašoma sprendimo projekte.

Tad patalpos Lukiškių skersgatvyje, kur šiuo metu veikia Centro mokykla, liks tuščios, jeigu taryba šiam sprendimui pritars. Tiesa, Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentas neskuba dalintis planais, kas čia galėtų įsikurti.

Esą sprendimas dėl reorganizacijos dar nepriimtas, tik bus svarstomas taryboje, nors Kultūros, švietimo ir sporto komitete reorganizacijai ir pritarta.

Išvada, kam atiteks patalpos, akivaizdi – vilnius.lt pateikiamas dar vienas sprendimo projektas, kuriuo siekiama įgyvendinti „Genio“ pradinės mokyklos pertvarką. Priėmus šį sprendimą jau šių metų rugsėjo 1 dieną „Genio“ pradinė mokykla būtų pertvarkyta į „Genio“ progimnaziją ir ji veiktų patalpose, esančiose Miglos g. 1, Blindžių g. 3 ir Lukiškių skg. 5.

„Genio“ progimnazija padėtų išspręsti problemas, su kuriomis susiduria perpildyta Žvėryno gimnazija, neturinti patalpų atskirai įkurti gimnazijos ir progimnazijos klases.

„Genio“ pradinė mokykla būtų pertvarkyta į „Genio“ progimnaziją ir ji veiktų patalpose, esančiose Miglos g. 1, Blindžių g. 3 ir Lukiškių skg. 5.

Apie Centro mokyklos pertvarkas, o galbūt ir uždarymą, kalbėta jau anksčiau. Pernai liepą Vilniaus miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kad jau nuo 2015 metų rugsėjo ši mokykla, o taip pat Ateities, Senamiesčio, Saulėtekio, Aleksandro Puškino, Fabijoniškių, Lazdynų, Simono Konarskio, Levo Karsavino mokyklos tampa pagrindinėmis vietoje vidurinių.

Centro mokykla, kaip ir kitos, dėl teisės išlaikyti vidurinės statusą kovojo teisme, bet nesėkmingai. Jau prieš metus teigta, kad joje mokosi vos apie 220 vaikų.

Ar tokia reorganizacija praeis ramiai, neaišku. Prieš kelias savaites prie JAV ambasados surengtame tautinių mažumų mitinge kalbėta ir apie šią mokyklą. Jame dalyvavusi Svetlana Tomaševskaja tuomet pareiškė, kad nebus sutinkama, jog vaikai persikeltų į Naujamiesčio mokyklą, nes „vaikai nėra žaislai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius