Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

R.Vilkaičio kėdė ir vėl kliba (atnaujinta)

Tautos prisikėlimo partijai (TPP) nusprendus pareikšti nepasitikėjimą jos deleguotu kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu, šis pasiūlymas bus svarstomas, teigia šalies ministras pirmininkas Andrius Kubilius.
Remigijus Vilkaitis
R.Vilkaitis / Aurelijos Kripaitės nuotr.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti (kad ministras R.Vilkaitis bus keičiamas – 15min.lt). Tik sakau, kad jeigu tokių siūlymų bus, juos svarstysime, nes koalicijos partneriai turi teisę siūlyti dėl jiems atstovaujančių ministrų“, – taip į trečiadienį pasigirdusias kalbas apie galimą nepasitikėjimą R.Vilkaičiu žurnalistams atsakė A.Kubilius.

Jis atkreipė dėmesį, esą tokių pasvarstymų jau buvęs ne vienas, tačiau taip pat pabrėžė, kad koalicijos partnerių siūlymai dėl jiems atstovaujančių ministrų yra „labai svarbus faktorius“. „Tokiu atveju tarsimės tiek su pačia partija, tiek koalicijoje, tiek su prezidente. Nes svarbu žinoti, kas pakeistų ministrą, jei toks sprendimas tikrai būtų priimtas“, – sakė šalies premjeras.

Jis taip pat akcentavo R.Vilkaičiui neturįs „kokių nors didesnių priekaištų“. Esą kultūra visada buvo labai svarbi sritis ir jai visada trūksta finansų. „Kritikuoti ministrą už tai, kad per mažai pinigų skiriama kultūrai, tikrai nebūtų sąžininga, nes pinigų viskam trūksta“, – sakė A.Kubilius.

BNS savo ruožtu pranešė, kad į partijos tarybą dėl ministro tinkamumo eiti šias pareigas kreipėsi TPP frakcija Seime.

„Frakcija kreipėsi į partijos tarybą šiuo klausimu, ji turės apsvarstyti ir priimti sprendimus“, – trečiadienį BNS sakė TPP frakcijos narys Dainius Budrys. Detaliau komentuoti nepasitenkinimo ministru priežastis D.Budrys atsisakė.

Neoficialiai teigiama, kad partija nepatenkinta tuo, jog jų deleguotas ministras su ja nesitaria. R.Vilkaitis esą nesprendžia kultūros srityje susikaupusių problemų.

Pats kultūros ministras atsisakė komentuoti susidariusią padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius