-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 21

Rygoje Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai tarsis dėl Baltijos bataliono

Liepos 21 d. Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai Rygoje tarsis dėl Baltijos bataliono, kuris budės NATO greitojo reagavimo pajėgose (angl. NATO Response Force) kitų metų pirmąjį pusmetį, formavimo.
Kariai pratybose
Kariai pratybose / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad susitikimas šaukiamas po to, kai praėjusią savaitę Latvijos gynybos ministras oficialiai informavimo kolegas apie tai, kad Latvija dėl itin sudėtingos ekonominės situacijos šalyje negalės skirti bendram Baltijos batalionui planuotos Latvijos karių kuopos ir vykdyti savo įsipareigojimų. Rygoje kariuomenės vadai aptars situaciją dėl Latvijos sprendimo ir tarsis dėl būdų, kaip ją spręsti.

Baltijos batalionui vadovauja Lietuva. Trišalis karinis vienetas suformuotas 2007 metais bendru Baltijos valstybių susitarimu. Estijos, Latvijos ir Lietuvos kariuomenės susitarė skirti batalionui po pėstininkų kuopą, taip pat personalą bataliono kovinės paramos elementams ir kitus pajėgumus ir padalinius. Baltijos šalių batalioną sudaro apie 800 karių, iš kurių daugiau nei 500 – Lietuvos kariai.

Baltijos batalionas pusės metų trukmės budėjimą keturioliktojoje NATO greitojo reagavimo pajėgų pamainoje pradės 2010 metų pradžioje. NATO greitojo reagavimo pajėgos – tai aukštos parengties ir technologiškai pažangios Aljanso pajėgos, kurias sudaro sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų pajėgų komponentai, galintys bet kada ir bet kur greitai pasirengti operacijoms.

NATO greitojo reagavimo pajėgoms priskirti nacionaliniai vienetai budi savo šalyse aukštos parengties, pasirengę vykti į tarptautinės operacijos vietą, jei būtų priimtas NATO vadovybės sprendimas aktyvuoti pajėgas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius