Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 14

Imigrantai iš Rytų Europos prisideda prie ūkio augimo ir neatima darbo iš olandų, viešame laiške olandams rašo Lietuvos ir dar devyni ambasadoriai

Imigrantai iš Rytų Europos prisideda prie Olandijos ekonomikos augimo, o kraštutinių dešiniųjų partijos interneto svetainė skatina neigiamą požiūrį į juos, pareiškė Lietuvos ambasadorius Vaidotas Verba ir dar devynių Vidurio ir Rytų Europos šalių diplomatinių misijų vadovai.
Emigracija
Emigracija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Vaidotas Verba

„Statistika aiškiai rodo, kad mūsų piliečiai daug prisideda prie Olandijos ekonomikos ir Olandijos biudžeto augimo. Tiesa ta, kad mūsų piliečiai neatima darbų iš Olandijos piliečių“, – rašoma atvirame laiške Olandijos visuomenei ir politikams.

Taip diplomatai reagavo į Olandijos laisvės partijos interneto svetainę, kurioje siūloma teikti skundus dėl imigrantų iš Rytų Europos.

„Ar jus erzina Vidurio ir Rytų Europos imigrantai? Ar praradote darbą dėl lenko, bulgaro, rumuno ar kito rytų europiečio? Mes norėtume sužinoti tai iš jūsų“, – toks tekstas buvo skelbiamas partijos interneto svetainėje.

„Interneto svetainės akcija, nors ir tėra tik vienos partijos iniciatyva, neprisideda prie išsamios faktais paremtos diskusijos apie Nyderlanduose dirbančių Europos Sąjungos (ES) piliečių situaciją. Greičiau, ji skatina negatyvų požiūrį į tam tikrą ES piliečių grupę Olandijos visuomenėje – požiūrį, kurio nepatvirtina faktai. Be to, taikymas į parinktą Nyderlanduose gyvenančių žmonių grupę yra akivaizdžiai diskriminacinis ir žeminantis savo ketinimais ir tikslu“, – rašoma laiške.

Ambasadoriai pabrėžia, kad asmenų judėjimas yra naudingas Nyderlandams ir yra vienas iš svarbiausių Europos Sąjungos ramsčių.

„Kviečiame Olandijos visuomenę ir jos politinius lyderius atsiriboti nuo šios apgailėtinos iniciatyvos“, – teigiama laiške, kurį pasirašė Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Vengrijos ambasadoriai.

Prieštaringai vertinamas Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas diplomatų laišką pavadino laiko švaistymu.

„Negi jie neturi svarbesnių reikalų?“, – sakė jis ir pridūrė, kad partijos gauti skundai bus pateikti Nyderlandų socialinių reikalų ministrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius