Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 29

Rytų kultūros centro „Wudang Tao“ atidarymas Kaune – su arbata ir kovos menais

Rytų kultūros gerbėjai nuo šiol turi savo vietą Kaune. Penktadienio pavakare duris oficialiai atvėrė Rytų kultūros centras „Wudang Tao“, kurio veikla yra orientuota į Tao filosofiją per taichi, kungfu, qigung praktikas, kinų mediciną, meditaciją ir Kinijos tradicijas bei kitas Rytų Azijos kultūras. Renginį pagerbė Kinijos ambasadorius Lietuvoje J.E. Ponas Zengwen Liu.
Studijoje
Studijoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Centras įsikūrė P.Kalpoko gatvėje esančiame „Žaliakalnio lofte“, buvusiose pramoninės paskirties patalpose. Architektas Algimantas Kančas suprojektavo savitas, asketiškas, tačiau erdvias patalpas. Interjere prie grubių, brutalių betoninių sijų, kolonų, plytų sienų priderintos modernios medžio, stiklo ir metalo konstrukcijos.

„Studija skirta visapusiškam žmogaus lavinimui – fiziniam, energetiniam ir dvasiniam kūnui. Šis centras yra skirtas visiems kauniečiams, galima laisvai jungtis į grupes, treniruotis norimomis formomis, norimą stilių. Vieniems patinka greiti, fiziniai, kitiems – dvasiniai dalykai. Žmogui reikia visko: pasirūpinti ir fiziniu, ir dvasiniu kūnu.

Kai tik privažiavome prie šito pastato, supratome, kad tai mums tinka ir čia įsikursime. Pamažu pradėjome ir šiandien jau pasiekėme šiokį tokį rezultatą. Darbai užtruko apie metus laiko“, – per centro atidarymą pasakojo „Wudang Tao“ studijos įkūrėjas ir vadovas Aidas Žilinskas.

Jis aiškino, kad centras pavadintas „Wudang Tao“, nes jo veikla orientuota į Tao filosofiją  ir tradiciją. Kinijos Wudang kalnai yra laikomi Tao lopšiu. Siekiant suprasti Tao, kalnų vienuolynuose ir šventyklose buvo sukurta Wudang kung fu sistema ir išvystyti tokie kovos menai, kaip taichi quan, shiji, baqua quan, baji ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius