Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 02

S.Krėpšta: pavasarį kas savaitę turėsime po kelis šimtus tūkstančių vakcinų

Vakcinų nuo COVID-19 daugės jau vasario mėnesį, o kovo ir balandžio mėnesiais kas savaitę Lietuvą pasieks po kelis šimtus tūkstančių vakcinų, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.
Simonas Krėpšta
Simonas Krėpšta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vakcinų daugės vasario mėnesį, tai akivaizdu, 50 tūkst. naujų „AstraZeneca“ vakcinų, kurios pradės atvykti antrąją vasario savaitę ir tai reikš, kad paskutines kelias vasario savaites turėsime du kartus daugiau vakcinų nei gaudavome vidutiniškai kiekviena sausio savaitę“, – Žinių radijui sakė S.Krėpšta.

S.Krėpšta sakė, kad tai yra realu. Vasario antroje pusėje bus tokių dienų, kai per dieną bus skiepijama po 10 tūkst. ir daugiau žmonių per parą. Pasak jo, vien „AstraZeneca“ vakcinų kovą turėtų padaugėti iki 200 tūkst., taip pat daugės ir „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinų.

Akivaizdu, kovo mėnesį augimas bus kelis kartus didesnis, palyginti su vasariu. Taigi tai leis padidinti vakcinavimo greitį.

„Akivaizdu, kovo mėnesį augimas bus kelis kartus didesnis, palyginti su vasariu. Taigi tai leis padidinti vakcinavimo greitį. Šiuo metu judame turbūt pirmąja pavara vakcinuojant žmones, bet vasario mėnesį galima tikėtis įsijungti antrą pavara, o kovą – jau ir trečią“, – sakė S.Krėpšta.

Prezidento patarėjo teigimu, siekiant, kad procesas vyktų sklandžiai, svarbu ne tik pačių vakcinų kiekis, bet ir pasiruošimas masiniam vakcinavimui, registracijos sistema bei žmonių informavimas. Anot S. Krėpštos, reikia galvoti apie masinio vakcinavimo centrus, be to, norint pasiekti kuo platesnę asmenų grupę, turėtų veikti ne tik skaitmeninė sistema, bet ir telefono linijos.

„Kovo, balandžio mėnesiais, kai turėsime kelis šimtus tūkstančių vakcinų kiekvieną savaitę, reikės lygiai tą patį skaičių žmonių pakviesti vakcinuoti, juos informuoti, registruoti, sudaryti eilę, tai tikrai bus pakankamas iššūkis“, – teigė S.Krėpšta.

Pirmadienį Lietuvą pasiekė septintoji farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo COVID-19 siunta, joje – 22 tūkst. 230 dozių. Jos bus skirtos anksčiau paskiepytų žmonių revakcinacijai. Sekmadienio vakarą iš Belgijos į Lietuvą buvo atgabenta ir antroji farmacijos kompanijos „Moderna“ vakcinos nuo COVID-19 siunta – 3,6 tūkst. dozių.

Be to, pranešta, kad britų ir švedų bendrovė „AstraZeneca“ vasarį į Lietuvą pristatys apie 50 tūkst. COVID-19 vakcinos dozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius