Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 11

S.Skvernelio pavarytą buvusį STT vadovą Ž.Pacevičių priglaudė L.Graužinienė

Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės sekretoriato vadovu paskirtas buvęs vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius. Jis pradėjo dirbti ketvirtadienį. Ž.Pacevičius pareigų ministerijoje neteko po to, kai dėl korupcijos skandalo pasitraukusį partijos „Tvarka ir teisingumas“ ministrą Dailį Barakauską pakeitė nepartinis Saulius Skvernelis, į šią kėdę peršokęs iš policijos vadovo kėdės.
Žimantas Pacevičius
Žimantas Pacevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kai lapkritį iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras D.A.Barakauskas, naujo ministro ieškojęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas kurį laiką svarstė ir Ž.Pacevičiaus kandidatūrą, bet vėliau jos atsisakė sužinojęs, kad ji netinka prezidentei Daliai Grybauskaitei. Ministru paskirtas buvęs policijos vadovas Saulius Skvernelis pabrėžė netapsiąs „Tvarkos ir teisingumo“ nariu, nors šios partijos įtakos sferai yra atitekusi Vidaus reikalų ministerija.

S.Skvernelis nusprendė Ž.Pacevičiaus negrąžinti į viceministro pareigas. „Tai yra ministro Dailio Alfonso Barakausko politinio pasitikėjimo pareigūnas ir pasibaigus ministro įgaliojimams nutrūko ir jo įgaliojimai. Todėl toks ir sprendimas. Šioje vietoje noriu pokyčių, ypač, kas yra susiję su statutine tarnyba, su įsisenėjusiomis problemomis“, – interviu BNS sakė S.Skvernelis.

Ž.Pacevičius 2007-2012 metais vadovavo Specialiųjų tyrimų tarnybai. Jis nepriklauso jokiai partijai, tačiau artimai draugauja su Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotoju, Druskininkų meru Ričardu Malinausku.

Ž.Pacevičiui atitekusios Seimo pirmininkės sekretoriato vadovo pareigos buvo laisvos, kai iš jų vasarą pasitraukė Mantvydas Bekešius, paskirtas užsienio reikalų viceministru.

L.Graužinienės sekretoriate, be vadovo, dirba septyni patarėjai ir trys padėjėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius