-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 09

S.Skvernelio vadovaujama Vyriausybė neigia G.Nausėdos paskleistą informaciją

Premjero kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio vadovaujama Vyriausybės spaudos tarnyba ketvirtadienį išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame neigia kito kandidato rinkimuose ekonomisto Gitano Nausėdos nacionalinių debatų metu paskleistą informaciją.
Kandidatų į Respublikos Prezidentus debatai
Kandidatų į Respublikos Prezidentus debatai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vakar vykusiuose LRT debatuose kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda paskelbė tokio turinio informaciją: „Man teko girdėti, kad kavinėse šiandien po 15 metų jokių nebuvo patikrinimų, kurie mėgintų nustatyti šešėlinių atlyginimų egzistavimą. Todėl šiandien paplitusi praktika mokėti šešėlyje ir sakoma, kad net ir padavėjai, dirbantys Seime ir Vyriausybėje, gauna šešėlinius atlyginimus“, – kandidatą cituoja Vyriausybės kanceliarija.

Vyriausybėje, kaip nurodoma pranešime, maitinimo paslaugas teikia UAB „Valgiai ir kita“. Kanceliarija teigia susisiekusi su šia įmone ir užklaususi, ar G.Nausėdos pateikta informacija yra tiesa.

„Visus žmones įdarbiname pagal darbo sutartis, mokame jose numatytą atlyginimą ir sumokame visus reikiamus mokesčius. Apie jokius šešėlinius atlyginimus negali būti net kalbos“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas UAB „Valgiai ir kita“ projektų vadovas Aivaras Stankus.

Vyriausybės kanceliarija ragina asmenis susilaikyti „nuo neatsakingų ir galimai valstybės institucijų bei įmonių reputaciją menkinančių pareiškimų“.

Seimo kanceliarija bent jau kol kas panašaus pranešimo neplatino. Seimą šiuo metu maitina bendrovė „Pontem“. Tiesa, balandžio pabaigoje Seimo kanceliarija paskelbė maitinimo ir mažmeninės prekybos maisto produktais paslaugų konkursą, tad artimiausiu metu maitintojas gali keistis.

„Pontem“ netiesiogiai valdo verslininkas Irmantas Norkus. Jam priklauso ir bendrovė „Bruneros“ (buvusi „Kretingos maistas“). Pastaroji buvo patekusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratin tyrime dėl galimo sukčiavimo, turto pasisavinimo stambiu mastu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo 2014–2016 metais teikiant maitinimą mokykloms ir ligoninėms.

„Kretingos maistas“ susitaikė su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir „Sodra“ – susimokėjo nuslėptus mokesčius, o „Kretingos maisto“ vadovė buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės.

Trečiadienį visuomeninis transliuotojas kandidatų į prezidentus debatus organizavo sveikatos apsaugos ir orios senatvės užtikrinimo temomis.

Debatuose dalyvavo minėti pretendentai S.Skvernelis, G.Nausėda, Ingrida Šimonytė, Vytenis Povilas Andriukaitis, Valdemaras Tomaševskis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Valentinas Mazuronis. Diskusijoje nepasirodė rinkimuose taip pat kandidatuojantis Arvydas Juozaitis.

Prezidento rinkimų diena – sekmadienis. Išankstinis balsavimas jau prasidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius