Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2020 11 17

S.Skvernelis A.Dudai klausimų dėl žmogaus teisių pažeidimų nekels: beliko susipykti su lenkais ir būsime kaip Pilėnai

Antradienį į Lietuvą atvyksta Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda. Prieš jo vizitą keliant klausimus dėl žmogaus teisių kaimyninėje šalyje, premjeras Saulius Skvernelis siūlo pasigilinti į situaciją Lenkijoje ir tada reikšti savo nuomonę. Vyriausybės vadovas aiškino, kad, naudodami vien tik propagandinę klišę „teisės viršenybė“, toli nenueisime.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žmogaus teisių ekspertai ragina prezidentą Gitaną Nausėdą reaguoti į žmogaus teisių pažeidimus Lenkijoje.

Apie tai ketina kalbėti naujos centro dešinės valdančiosios koalicijos atstovai.

Paklaustas, ar nėra rizikos, kad tai gali pabloginti dvišalius Lietuvos ir Lenkijos santykius, atšilusius dabartinės Vyriausybės kadencijos metu, S.Skvernelis sakė:

„Tai nėra rizika. Tiesiog pagal tuos pareiškimus realybė tokia. Tikėtina, kad taip ir bus, juo labiau kad taip ir būdavo visuomet, kada buvo dešinioji valdžia Lietuvoje“.

Tada, kaip komentavo premjeras, būsime unikalūs.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrzejus Duda
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrzejus Duda

Anot jo, baigiame susipykti su latviais. S.Skvernelis aiškino, kad dar į valdžią neatėję konservatoriai išsiuntinėjo laiškus ir grasinimus Latvijai ir kitoms kaimyninėms valstybėms.

„Kadangi neturime jokių santykių su Rusija ir Baltarusija, tai beliko susipykti su lenkais ir būsime kaip Pilėnai. Tiesiog apsuptyje kaimynų, su kuriais nebendraujame. Tai rizika yra“, – mano jis.

Kadangi neturime jokių santykių su Rusija ir Baltarusija, tai beliko susipykti su lenkais ir būsime kaip Pilėnai. Tiesiog apsuptyje kaimynų, su kuriais nebendraujame.

Kalbėdamas apie Lenkiją, S.Skvernelis visiems, žinantiems terminą „teisės viršenybė“, siūlė pasigilinti ir išsinagrinėti situaciją, koks iš tikrųjų yra ginčas, kokia situacija yra kaimyninėje šalyje, ir tada reikšti savo nuomonę.

Vyriausybės vadovas aiškino, kad, naudodami vien tik propagandinę klišę „teisės viršenybė“, toli nenueisime.

„Dėl tų procesų, kurie vyksta su galimu, sakykime, moterų teisių į apsisprendimą pažeidimu Lenkijoje, vėlgi nėra viena pusė teisi. Yra argumentų ir vienos, ir kitos pusės. Tai galbūt reikia išklausyti. Matyt, tą progą turėsime visi: išklausyti Lenkijos poziciją, Lenkijos prezidento poziciją. Kiek mačiau, susitinka ir su veikiančiais politikais, ir su būsimais vadovais. Ir tada darykime išvadas. Išklausykime argumentus. Negalime vien liesti tas propagandines klišes ir pasakyti, kad, žinote, mes čia dabar paimsime tą propagandinę gaidą ir Lenkijos atžvilgiu tą taikysime. Tai pagalvokime, kas yra Lenkija, kas yra Latvija mums, jeigu kitų kaimynų nebėra, ir ar mes norime būti vieni. Ar visgi reikia ieškoti būdų, kompromisų ir įsiklausyti į visas puses“, – sakė premjeras.

Dėl tų procesų, kurie vyksta su galimu, sakykime, moterų teisių į apsisprendimą pažeidimu Lenkijoje, vėlgi nėra viena pusė teisi. Yra argumentų ir vienos, ir kitos pusės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius