-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18 /14:45

S.Skvernelis apie I.Šimonytės pasirinkimą: su tokia komanda audringu vandenynu neplaukčiau net kaip keleivis

Kadenciją premjero poste baigiantis Saulius Skvernelis nepraleido progos pakritikuoti jo įpėdine greičiausiai tapsiančios Ingridos Šimonytės pasirinktų kandidatų į ministrus sąrašo. Jo teigimu, I.Šimonytė kai kuriais atvejais eina jo pramintu taku – kai kurie kandidatai – ne politikai, gali neturėti deramo palaikymo Seime, o kai kuriems koją gali kišti politikos neišmanymas.

Paprašytas įvertinti siūlomą ministrų kabinetą S.Skvernelis pirma sakė, kad vertinti būtų nekorektiška, ypač nežinant, ką apie kandidatus mano prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis pabrėžė, kad pavardės gali ir keistis.

„Na, kaip čia dabar taip pasakius. Tikrai manau, kad mano kolegė gerbiama Ingrida yra drąsi. Labai drąsi, labai labai labai drąsi kolegė. Ji kapitonas yra, bet su tokia komanda audringu vandenynu aš neplaukčiau net kaip keleivis“, – konservatorių būsimos premjerės pasirinkimą neįvardindamas konkrečių pavardžių įvertino jis.

Anot S.Skvernelio, sąraše yra žmonių, kurie verti būti ministrais, bet yra ir keistų pasirinkimų.

Laikinasis premjeras trečiadienį atsisakė vertinti konkrečius kandidatus.

„Dar bendras bruožas matosi, kad nemažai žmonių, kurie neturi apskritai jokio supratimo apie viešąjį sektorių, apie valstybės tarnybą, apie viešą administravimą, valdymą, tai jiems bus be galo sunku. Aš tokių ministrų keletą irgi turėjau, na, ir praktika parodė, kad net ir žingeidiems žmonėms, kurie norėtų išmokti, per porą metų nepavyko tų subtilybių vingrybių, arba tų gebėjimų įgyti“, – kalbėjo jis.

Politiko teigimu, kai siūlomi žmonės formaliai taps kandidatais, nuomonę apie juos paskelbs „valstiečių“ partija arba frakcija.

„Visada galime ieškoti pliusų ar minusų, bet žiūrėdamas matau tam tikrą deja vu į 2016 metus, tai turiu patirtį šokią tokią dėl savo tų pasirinkimų. Manau, kad panašiu keliu einama kai kuriais atvejais ir galbūt pavyks tiems kandidatams“, – svarstė jis. Tačiau laikinasis premjeras įspėjo, kad nepolitikams rasti atramą Seime sunku.

Esą I.Šimonytė ir pati matė, kaip tokiems ministrams sekėsi šioje kadencijoje. Sunku buvo, pasak S.Skvernelio, ir todėl, kad kai kurie neturėjo išmanymo apie politinius koridorius.

„Manau, kiekvienas pasirinkimas ir pasiryžimas... Šiandien einantys tokiomis sąlygomis turi suvokti, kad tai nėra nei privilegija, tai nėra kažkoks prestižas ar vardas, tai bus alinantis, katastrofiškai sunkus darbas. Norėtųsi, kad tam darbui žmonės turėtų ir reikalingas kompetencijas, patirtį, gebėjimus, pasiryžimą ir užsispyrimą“, – teigė S.Skvernelis.

Jo teigimu, norisi, kad Vyriausybė dirbtų sėkmingai.

A.Verygai įpėdinis nepatiko

Trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatė į premjerus Ingrida Šimonytė prezidentui Gitanui Nausėdai pristatė, ką norėtų matyti savo vadovaujamame Ministrų kabinete. Viena kandidatūra – į žemės ūkio ministro postą – kol kas neaiški.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kaip skelbia BNS, vertindamas įpėdinį laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad Arūnas Dulkys praverstų sveikatos sistemai, tačiau ne šiuo metu.

„Ką aš galiu vertinti? Keistas man pasirinkimas, jeigu tai tikrai yra teisybė, nes dabar turbūt ne audituoti sistemą reikia. Dabar bus labai karštas metas“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį trečiadienį sakė A.Veryga.

„Šiaip, aišku, kad tikrai žmogus, kuris turi tokią patirtį Valstybės kontrolėje, labai praverstų sveikatos sistemai, bet vargu ar šitame momente“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius