-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 04

S.Skvernelis atmeta prezidentės kaltinimus arogancija

Prezidentės Dalios Grybauskaitės politine arogancija vykdant reformas apkaltintos Vyriausybės vadovas teigia, nematantis ministrų kabinete arogancijos. Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, visos reformos derinamos su visuomene, tad kaltinimus arogancija jis atmeta.
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikrai nematau politinės arogancijos, kiekvieną reformą pradėdami ją pristatome – pirmiausiai tiek gaires, tiek idėjas, tada kviečiame diskutuoti, atsiranda kai kuriais atvejais darbo grupės. Tikrai Vyriausybėje visos reformos vyksta derinamos su profesinėmis sąjungomis, darbuotojais, bendruomene. Taip buvo su švietimo, urėdijų reformomis“, – LRT radijui antradienį sakė S.Skvernelis.

Anot jo, nors prezidentė paragino keisti nuo liepos įsigaliojusį Darbo kodeksą, dėl to apsispręs Trišalė taryba.

„Jeigu manoma, kad Darbo kodekso viena ar kita norma yra netinkama, bus monitoringas, stebėjimas pusės metų ir grįšime prie šito klausimo. Žiūrėsime, kokie yra trūkumai, kokie netobulumai. Tada vėl, nepaisant bet kokių nuomonių, procesas bus Trišalėje taryboje. Tik ten matome tikrą socialinio dialogo prasmę“, – teigė ministras pirmininkas.

Išreiškė kritiką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pareiškė, kad Vyriausybė, vykdydama reformas, demonstruoja politinę aroganciją, ir paragino taisyti Darbo kodeksą darbuotojų naudai.

„Tai yra politinė arogancija, kurią demonstruoja tiek Vyriausybė, tiek valdančioji dauguma“, – žurnalistams sakė šalies vadovė.

Pasak D.Grybauskaitės, svarstant Darbo kodeksą vyko tik derybų imitacija, o pažadai geriau apsaugoti darbuotoją liko neįgyvendinti.

„Kai nekalbame su žmonėmis, kai paliekame darbuotojus prieš stipresnį – tai yra verslo atstovus – be pagalbos Trišalėje taryboje, kai politikai mėgina pasislėpti ir paslėpti savo atsakomybę už Trišalės tarybos nugarų – tai koks pasitikėjimas gali būti tokiu Darbo kodeksu? Aišku, jis taisytinas ir jį reikės taisyti“, – sakė prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius