Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 02

S.Skvernelis kol kas neapskundė E.Jovaišos Seimo etikos sargams

Premjeras Saulius Skvernelis kol kas nesikreipė į Seimo etikos sargus, kad šie įvertintų Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos elgesį, jei jis teikė komitetui balsuoti dėl Edukologijos ir Vytauto Didžiojo universitetų susijungimo.
Eugenijus Jovaiša
Eugenijus Jovaiša / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Skvernelis anksčiau žadėjo apskųsti E.Jovaišą Seimo Etikos ir procedūrų komisijai, nes jis esą gali būti suinteresuotas savo buvusios darbovietės išsaugojimu. Tačiau premjeras teigia, kad jam dar nepavyko susipažinti su detalia komiteto posėdžio informacija.

E.Jovaiša įtraukė į komiteto trečiadienio posėdžio darbotvarkę klausimą dėl šių dviejų jungimosi ir pats balsavo „už“. Vyriausybė prašė parlamentarų palaukti, kol darbo grupė parengs aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą. E.Jovaiša prieš ateidamas į Seimą buvo Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakulteto dekanas.

„Aš noriu dar pasižiūrėti pačią komiteto stenogramą. Aš komiteto posėdyje pats nedalyvavau. Dalyvavo mūsų ministrė ir mano patarėja. Tos žinios ir informacija yra skirtingai pateikiamos. Frakcijos pirmininkas kalba vienaip, o ministrė ir patarėja kitaip. Noriu pasižiūrėti bent jau protokolą, kuris privalo būti, ir tada galutinį sprendimą padaryti. Tas ketinimas mano yra išlikęs“, – sekmadienį LRT laidoje „Teisės žinoti“ sakė premjeras.

Jis taip pat minėjo, kad pasitaiko atvejų, kai Seimo nariai nėra informuoti apie Vyriausybės planus, pasiūlymus ir pageidavimus. Todėl, pasak S.Skvernelio, svarbias reformas Seimo nariams turėtų pristatyti atskirų sričių ministrai.

„Frakcijos nariai nori būti įtraukti ir nori žinoti. Aš matau daug momentų, kai jie tiesiog nežino. Tai ne frakcijos problema, tai ir mūsų problema. Ministrams teks daugiau darbuotis. Aš matau, kad komitetuose jokių problemų nėra, išskyrus vieną. Visur kitur dalyvauja ministrai. Jų darbotvarkės įtemptos. Kai kada eina viceministrai. Aš ne kartą pasakiau ir pakartojau, kad ministrų uždavinys yra esminius projektus komitetuose pristatyti patiems“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Anot S.Skvernelio, šiuo metu bendraujant su „valstiečių“ frakcijos nariais kartais iškyla problemų, nes visi turi skirtingas nuomones, todėl jas visas kartais būna sunku suderinti.

„Nenorėčiau vertinti santykių su partija, bet galėčiau vertinti santykius su frakcija. Aš esu frakcijos narys. Aš ne kartą minėjau, kad mes turime vieną iš neplanuotų iššūkių. Niekas nesitikėjo, kad frakcija bus tokia didelė. Darbas tokioje frakcijoje nėra toks paprastas. (...) Aš darau išvadas, kad planuojant savo darbotvarkę reikės daugiau praleisti laiko Seime ir daryti frakcijos narių įtraukimą gerokai platesnį į visus procesus“, – teigė premjeras.

S.Skvernelis į Seimą išrinktas pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, tačiau partijai nepriklauso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius