Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 13

S.Skvernelis kviečiamas pasiaiškinti dėl „Agrokoncerno“ partnerystės su A.Rotenbergu

Seimo opozicija į artimiausią Seimo posėdį kviečia ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kad jis atsakytų į 19 klausimų, susijusių su valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ verslo partneryste su Rusijos oligarchu Arkadijumi Rotenbergu ir kitais įtakingais Kremliaus veikėjais.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neseniai LRT tyrimų skyrius paskelbė žurnalistinį tyrimą apie ministrą pirmininką delegavusios partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko bei frakcijos seniūno R.Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ ryšius bei verslo partnerystę su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimo Rusijos oligarcho Arkadijaus Rotenbergo verslu.

Šiam oligarchui Europos Sąjunga taiko personalines sankcijas, o Jungtinės Amerikos Valstijos taiko sankcijas ir jam priklausančiam verslui. Seimo nariai tikina, kad juos nustebino premjero abejingumas šiai informacijai, esą jis nesidomi savo politinio bendražygio verslo interesais.

„Nustebino Ministro Pirmininko abejingumas ir atsaini pozicija paaiškėjus skandalingiems ir nerimą keliantiems faktams apie valdančiosios koalicijos lyderio R.Karbauskio verslo partnerystę su įtakingiausiais Kremliaus oligarchais. Premjerą į šias pareigas delegavusio pagrindinės valdančiosios partijos lyderio R.Karbauskio verslo interesai, ypač jeigu jie glaudžiai susiję su įtakingiausiu Rusijos verslu, kurį valdo Rusijos Prezidentui V.Putinui artimi oligarchai, turėtų rūpėti Lietuvos Ministrui Pirmininkui, nes tokios sąsajos su Kremliui artimu verslu gali kelti grėsmę šalies nacionaliniam saugumui, o pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją Vyriausybė „garantuoja valstybės saugumą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Dėl aukščiau išvardytų priežasčių, anot konservatoriaus, S.Skvernelis ir yra kviečiamas į Seimo tribūną: „Kviečiame S.Skvernelį iš Seimo tribūnos atsakyti, ar vadovaudamas Vyriausybei, kuri pagal Konstituciją turi „garantuoti valstybės saugumą“, Ministras Pirmininkas yra asmeniškai kreipęsis į Seimo narį R.Karbauskį, prašydamas atskleisti visus jo verslo ryšius su Rusijos oligarchais, artimais Kremliui, įskaitant oligarchus Rotenbergus? Jeigu taip, kokį atsakymą yra gavęs? Jeigu ne, ką žada daryti, ar ketina dėl to kreiptis ar imtis kitų konkrečių žingsnių artimiausiu metu?“

Kaip praėjusią savaitę skelbė LRT, „Agrokoncernas“ perka trąšas iš Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) įsikūrusios bendrovės „Agricultural Minerals“ DMCC, valdomos Rusijos įmonės „Minudobreniya“. Tiek „Minudobreniya“, tiek jos pagrindiniam akcininkui Arkadijui Rotenbergui taikomos Europos Sąjungos sankcijos.

Valdančiųjų „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad jo vadovaujamas „Agrokoncernas“, pirkdamas trąšas iš Rusijos bendrovės, nepažeidžia tarptautinių susitarimų, nes šiai įmonei netaikomos sankcijos.

R.Karbauskis tvirtina, kad iš minėtos įmonės trąšas perka kone visos Europos ir Lietuvos įmonės. Jis teigė nežinojęs, kas yra įmonės savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius